Astrid & Thérèse Amarone della Valpolicella DOCG
Robuuste complexe wijn die staat als een huis. Diep rood fruit, zoals kersen en wat pruimen, een vleugje oude balsamico en tonen van chocola. Lange fluwelen afdronk.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCorvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
- Land & RegioItalië, Valpolicella
Heerlijk bij vlees en harde of blauwe kazen.
Een wijn om een uur vantevoren al te openen.
De schenktemperatuur is 18 a 20 graden.
Jaargang | 2017 |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella |
Regio | Valpolicella |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 15 % |
Serveertemperatuur | 18-20 °C |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8012165002401 |
Art.nr. | E100132 |

Amarone is echt een verhaal apart. Hij komt uit Valpolicella, een prachtig gebied waar voortreffelijke wijnen worden gemaakt.
De wijngaarden van de familie Tinazzi liggen schitterend tussen het Gardameer en de stad Verona.
Alleen de oudste ranken worden gebruikt voor deze wijn en alles wordt handmatig gedaan.
Na de oogst worden de druiven eerst een paar maanden gedroogd op rieten matten. Het vocht in de druiven verdampt op die manier voor een groot deel, waardoor de suikers en aroma’s van de druiven geconcentreerder worden. Op deze manier heb je veel meer druiven nodig dan normaal. Dit proces heet appassimento.
Als de wijn eenmaal gemaakt is rust hij nog 24 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Zo ontstaat een robuuste wijn met een diepe granaatrode kleur. Echt een wijn met een enorme gelaagdheid, een goede structuur en een mooie balans.
Astrid & Thérèse over Amarone della Valpolicella
Robuuste complexe wijn die staat als een huis. Diep rood fruit, zoals kersen en wat pruimen, een vleugje oude balsamico en tonen van chocola. Lange fluwelen afdronk.