
Asperges met een amandelroereitje en salade van kervel
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten - Recept van Jonnie Boer
Ingrediënten
20 gerookte amandelen
8 à 12 mooie witte asperges
1 bosje roomse kervel
5 eieren
1 dl room
Peper en zout
50g boter
Bereidingswijze
Snijd de gerookte amandelen fijn.
Maak van de eieren met de room een roereitje en voeg op het laatst een scheut room eraan toe, zodat het roereitje niet te droog wordt. Haal van het vuur en roer er de amandelen door.
Kook de geschilde asperges in water met wat zout en suiker en snijd in stukken zoals op de foto. Warm de aspergestukken op in boter met een beetje fijngehakte roomse kervel.
Leg deze warm in een serveerring op een bord en doe hierin het roereitje. Maak de roomse kervel aan met wat boter van de asperges en plaats deze op het roereitje nadat de ring is verwijderd.
Wijntip: Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit
Sappige witte wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi op het eind. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad, daardoor is hij vriendelijk en lichtvoetig. Schenktemperatuur: 8-10 graden