AT Sommlier amandelroerei desktop

Asperges met een amandelroereitje en salade van kervel 

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten - Recept van Jonnie Boer

Ingrediënten

20 gerookte amandelen

8 à 12 mooie witte asperges

1 bosje roomse kervel

5 eieren

1 dl room

Peper en zout

50g boter

Bereidingswijze

Snijd de gerookte amandelen fijn. 

Maak van de eieren met de room een roereitje en voeg op het laatst een scheut room eraan toe, zodat het roereitje niet te droog wordt. Haal van het vuur en roer er de amandelen door.

Kook de geschilde asperges in water met wat zout en suiker en snijd in stukken zoals op de foto. Warm de aspergestukken op in boter met een beetje fijngehakte roomse kervel.

Leg deze warm in een serveerring op een bord en doe hierin het roereitje. Maak de roomse kervel aan met wat boter van de asperges en plaats deze op het roereitje nadat de ring is verwijderd.

 

Wijntip: Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit

Sappige witte wijn, goed gevuld met aroma’s van wit fruit en een toefje kiwi op het eind. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad, daardoor is hij vriendelijk en lichtvoetig. Schenktemperatuur: 8-10 graden

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & soepel
    • Druivenras
      Chardonnay, Vermentino
    7,95