Bekijk de wijnen

Astrid Joosten

Televisie

Astrid Joosten begint haar carrière als omroepster bij de VARA, een bijbaantje naast haar universitaire studie Spaans. Op 6 januari 1983 is Astrid voor het eerst op televisie te zien.

Op 15 april 1988 breekt een nieuw hoofdstuk aan in haar loopbaan: het TROS-programma “Jongbloed & Joosten”. Daarnaast presenteert Astrid de quiz “Tros Triviant”. Begin jaren negentig komt er een einde aan het dienstverband met de TROS en keert Astrid, op uitnodiging van Marcel van Dam, terug naar de VARA. Voor de VARA presenteert ze de quiz-klassieker “Twee voor twaalf” en nog veel meer programma’s, van “De show van je leven” tot het huidige “ Kanniewaarzijn”.

Wijnliefhebber                           

Al vroeg gaat Astrid zich voor wijn interesseren. Wanneer zij ergens een goede wijn drinkt schrijft zij direct op wat het is. Tijdens de vakanties worden al jaren lang vele wijnboeren bezocht om te proeven en te kopen voor eigen kelder.

Wijndeskundige

Het is al snel duidelijk dat zij meer van wijn wil weten en zij gaat een wijncursus volgen, hiervoor mede geinspireerd door Thérese Boer die ze inmiddels heeft leren kennen omdat ze ook van lekker eten houdt.

Wanneer zij haar Swen 2 examen haalt smaakt dat naar meer en besluit Astrid zelfs om de zeer zware professionele opleiding tot Vinoloog te gaan volgen. Daarnaast volgt zij ook nog een opleiding voor het maken van perfecte wijn/spijs combinaties bij Prof. Peter Klosse van restaurant de Echoput.

Register Vinoloog

Begin april 2012 behaalt Astrid het erkende diploma Vinoloog van de Wijnacademie, de hoogste officieel erkende wijnopleiding van Nederland.

Zij mag zich Register Vinoloog van de Wijnacademie noemen. Astrid heeft een 10 voor blind proeven. Iets dat niet vaak voorkomt.

In maart 2013 ontvangt zij van de koninklijke vereniging van wijnhandelaren een 'wijnrank'. Dat is een onderscheiding voor mensen die volgens de KNVW bijdragen aan het goede imago van de wijn en de wijnsector.

Gek op wijn

Inmiddels zijn Astrid en Therese dikke wijnvriendinnen geworden. Samen proeven ze heel wat af en schrijven ze de zeer succesvolle boeken “Gek Op Wijn” en “Vrouwen Gek Op Wijn”.

Nevenfuncties

Astrid was 15 jaar lang ambassadeur voor Novib, in welke hoedanigheid ze veel reizen en reportages maakte in arme landen. Na die periode maakte ze 4 jaar deel uit van het bestuur van Sire, de stichting ideële reclame. Daarna werd ze lid van de Raad van toezicht. Sinds enkele jaren is ze, samen met Erwin Koeman, ambassadeur voor het Nationaal Epilepsiefonds. Ook vervult ze het ambassadeurschap voor de Care clowns, die speciale optredens verzorgen voor mensen met dementie. Zij raakte erg onder de indruk van de clowns door haar demente moeder.

Bekijk
Astrid & Thérèse Wit
Pays d’Oc
Bekijk
Brass Boer Cava DO Brut Reserva
Exclusieve Cava uitsluitend geschonken in Brass Boer restaurants
Penedes
Bekijk
Roter Hang Riesling
Heerlijke frisse witte wijn
Rheinhessen
Bekijk
La Finesse Chardonnay de Astrid
Mijn laatste aanwinst!
Pays d’Oc
Bekijk
La Finesse Syrah de Astrid
Mijn laatste aanwinst!
Pays d’Oc
Bekijk
Astrid & Thérèse Viognier
Tip voor de Chardonnay liefhebber!
Pays d’Oc

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.