Bekijk de wijnen

Thérèse Boer

De Librije

De carrière van Thérèse Boer begint wanneer zij in 1993 samen met Jonnie Boer op 21-jarige leeftijd Restaurant De Librije overneemt.

In hetzelfde jaar wordt zij vinoloog en krijgen Jonnie enTherese voor De Librije hun eerste Michelinster. In 1995 treedt De Librije toe tot de Alliance Gastronomique, het meest gerenommeerde culinaire verbond van Nederland.

Drie sterren

Vanaf 2003 mag Thérèse zich meestergastronoom noemen. Ook treedt in 2003 De Librije toe tot de gerenommeerde vereniging Tradition & Qualité Les Grandes Tables du Monde.

In 2004  ontvangt het culinaire echtpaar de derde Michelinster.

Gek op wijn

Samen met Astrid Joosten schrijft Thérèse in 2007 het boek ‘Gek op Wijn’. Tevens ontvangt Thérèse dit jaar de Uncle Ben’s Ring voor haar diversiteit aan activiteiten binnen de gastronomie. In 2008 komt het tweede boek uit van Astrid Joosten en Thérèse, genaamd ‘Vrouwen Gek op Wijn’.

Librije's Hotel

2008 is een memorabel jaar omdat Librije’s Hotel wordt geopend in het monumentale pand Het Spinhuis, de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle. Naast 19 luxueuze kamers en suites huist het statige pand ook kook- en wijnschool Librije’s Atelier, en restaurant Librije’s Zusje. Een half jaar na opening nemen Jonnie & Thérèse de eerste Michelinster voor Librije’s Zusje in ontvangst. Daarnaast wordt zij dit jaar geridderd in de orde van Oranje Nassau, waarmee ze veruit de jongste Zwolse vrouw is om met deze eer bekroond te worden.

Dikke kus

Thérèse Boer wilde in 2009 haar wijntalent verder benutten en brengt haar eigen wijnlijn op de markt: ‘Kus van Thérèse’. Bijna direct worden drie van haar wijnen bekroond met een zilveren medaille op het AWC van Vienna 2009 en wordt ze benoemd tot Bourgondiër van het Jaar. Daarmee is ze de eerste vrouw die deze titel krijgt. 

De beste 50 van de wereld

Een jaar later betreedt Restaurant De Librije tot de gerenommeerde World’s Best 50 lijst, een lijst van beste restaurants te wereld, op nummer 37 en ook in 2011 is er op deze lijst een plek toegekend aan De Librije. In november 2011 wordt Librije’s Zusje bekroond met haar tweede Michelinster. In 2012 behaalde de Librije de 33e plaats op de Worlds best 50 lijst.

Bekijk
Roter Hang Riesling
Heerlijke frisse witte wijn
Rheinhessen
Bekijk
Spaanse Kus van Thérèse Sauvignon Blanc / Macabeo
De Spaanse Kus Sauvignon Blanc is razend populair
La Mancha
Bekijk
Spaanse Kus van Thérése Tempranillo
Een explosie aan rood fruit
La Mancha
Bekijk
Zuid-Afrikaanse Kus van Thérése Cabernet / Merlot / Shiraz / Pinotage
Rijk en uitbundig met tonen van zwarte bes, pruim en specerijen

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.