Wij zijn dol op het bezoeken van beroemde wijngebieden, zoals Toscane, Piemonte of Rueda. Elke streek heeft zijn eigen karakter en zijn eigen prachtige wijnen. En daar vinden we ook de mooiste pareltjes.
Al deze wijnen hebben wij samengevoegd in een mixpakket. Ga met ons mee op reis en geniet van de diverse wijnstreken.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews 1
Inhoud
2024 | Spanje, Rueda
Astrid & Thérèse Verdejo Rueda
Heerlijk verfrissende Verdejo Rueda, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik.
Proefnotitie
Spaans fris wit, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Een toefje kruidigheid en de geur van witte bloesem. Lekker voor de borrel, maar ook bij gegrilde zalm, garnalen, kip, paella, schaal- en schelpdieren en sashimi. Schenktemperatuur: 8-12 graden.
2024 | Frankrijk, Côtes de Gascogne
Astrid & Thérèse Côtes de Gascogne
Knisperende witte wijn uit Côtes de Gascogne met een rijk aromatisch smaakpalet. Onze meest favoriete borrelwijn.
Proefnotitie
Knisperende wijn die ruikt naar lentebloemen met een aromatisch smaakpalet van citrusvruchten en exotisch fruit, zoals passievrucht. Super voor de borrel en natuurlijk ook bij vele frisse salades en visgerechten. Serveertemperatuur 8-10 graden.
2023 | Italië, Toscane
Astrid & Thérèse Toscana
Verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Proefnotitie
Onze Toscana is een verleidelijke rode wijn, rond, zacht, intens, met de smaak van lekker rijp kersen- en ander donker fruit. Plus een vleugje cacao.
Deze wijn is gemaakt met de governo methode, een oude wijnmaaktechniek die z’n oorsprong in Toscane heeft.
Een klein deel van de geoogste druiven wordt apart gehouden en gedroogd op matten in de zon. Het water uit de druifjes verdampt, wat een grote smaakconcentratie geeft.
Als de jonge wijn -gemaakt van het grootste deel van de druiven- klaar is worden de gedroogde druifjes daar aan toegevoegd, zodat de wijn een 2e vergisting krijgt. Het eindresultaat is een wijn met veel diepte, een rijkere smaak en een aangenaam zoet randje.
De hoofddruif hier is Sangiovese, met een kleine toevoeging van Cabernet Sauvignon.
Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: vlees- en wildgerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar natuurlijk ook pizza en pasta.
Schenktemperatuur: 16-18 graden
2021 | Italië, Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte.
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden