Wij proeven jaarlijks honderden wijnen om de mooiste parels voor jullie te vinden. Hiervan hebben 6 prachtige Italiaanse wijnen geselecteerd die gemaakt zijn van Italiaanse druiven, zoals de witte druiven Pecorino, Fiano, Pinot Grigio en rode druiven Negroamaro, Albarossa en Susumaniello.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews 2
Inhoud
2023 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Pinot Grigio
De meest populaire druif van Italië. Verkwikkend fris, spatzuiver, veel smaak, o.a. citrus, groene appel, peer en perzik. - Abonnementsprijs 7,50meer info -
Proefnotitie
De pure smaak van de druif hebben we hier te pakken. Met een expressieve neus van citrus en appel. In de smaak verkwikkend fris, spatzuiver, met citrus, groene appel en een vleugje grapefruit en wie verder door proeft ontdekt ook wat rijpere tonen van perzik. Wij drinken hem graag als aperitief, maar hij is ook heerlijk bij gegrilde vis en pastagerechten. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden
Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.
2021 | Italië, Salento
Astrid & Thérèse Negroamaro
Donkerrode krachtpatser bomvol aroma's van fruit, beetje kruidigheid en een klein bittertje.
Proefnotitie
Onze neus neemt al meteen intense fruitgeuren waar.
De paarsblauwe druiven zorgen voor een gulle donkerrode wijn met opvallend zachte tannines.
Hij is stevig in de mond, vol smaken van donkerrood fruit van zwarte bessen, moerbei en bramen, een beetje kruidig met een klein bittertje.
Heel is rijp, zwoel en vol. Een zeer aromatische krachtpatser, met een opvallend zachte afdronk.
De wijn is geschikt om jong te drinken, maar kan ook nog jaren worden bewaard; maximaal zo’n 10 jaar.
Opvallend feitje: de negroamaro druiven bevatten veel antioxidanten.
Serveertemperatuur: iets lager dan kamertemperatuur: 16-18 graden.
Lekker bij: pasta, pizza, rood vlees, lam, stoofgerechten, wild en harde kazen.
2022 | Italië, Sicilië
Astrid & Thérèse Fiano (Organic)
Frisse aromatische biologische wijn uit Sicilië. Heerlijk zuiver. Ruikt naar witte bloesem en jasmijn. Heeft aroma’s van groene appels, peer, een tikje citrus en een toefje ananas.
Proefnotitie
Heerlijk zuiver. Ruikt naar witte bloesem en jasmijn. Heeft aroma’s van groene appels, peer, een tikje citrus en een toefje ananas. Lekker bij voorgerechtjes, risotto en wit vlees.
Schenktemperatuur: 10-12 graden.
2020 | Italië, Piemonte
Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
Chique rood uit het beroemde Piemonte. Door wijnschrijver Nicolaas Klei in Elsevier uitgelicht.
Proefnotitie
De druif Albarossa is een kruising van twee sublieme druivenrassen: Nebbiolo en Barbera. Onze wijnboer Luigi Dezzani heeft daar slechts veertig hectare van aangeplant en weet hier de perfecte wijn mee te maken. Een warme robijnrode wijn met fruitige aroma’s van bosbessen, kersen en bramen. Een vleugje koffie en een toefje witte peper geven hem net dat beetje extra expressie waardoor hij een lekkere bite heeft. De 12 maanden houtrijping maken hem rond en mooi complex. Tegelijkertijd blijft het een elegante wijn. Heerlijk bij Risotto met truffel, paddestoelen, pasta en allerlei vleesgerechten. Serveertemperatuur 16 - 18 graden
2022 | Italië, Marche
Astrid & Thérèse Pecorino
Krachtig. Rijke aroma’s van exotisch fruit.
Proefnotitie
Wat een krachtige witte wijn met complexiteit en finesse! Rijke aroma’s van exotisch fruit, meloen, perzik, lekkere rijpe peer en wat citrus voor de balans. Een klein toefje notigheid maakt hem mild romig. (Voor wie een denkrichting wil hebben: hij heeft iets weg van de Grüner Veltliner). Pecorino kun je 3-5 jaar oud laten worden. Decanteer hem gerust voor je hem schenkt. Mooi aperitief, maar ook een prachtige diner begeleider bij vis, zeevruchten, gevogelte en schapenkaas. Schenktemperatuur: 10-12 graden.