Ons Jubileumpakket! Het lekkerste van 12½ jaar Astrid & Thérèse in ons Jubileumpakket. 10 prachtige witte en rode wijnen.
WIN ACTIE: Onder de kopers van dit pakket verloten we een tafel voor 2 personen in restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer, het enige restaurant in Nederland met 3 Michelin sterren. 11/11/24 wordt de winnaar bekend gemaakt.
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews
Inhoud
2023 | Frankrijk, Pays d'Oc
Villa Blanche Chardonnay Cuvée Speciale Astrid & Thérèse
De prijswinnende cuvée van Astrid Joosten & Thérèse Boer heeft alles in zich wat Chardonnay zo ongelofelijk lekker maakt: vol, zacht, fris en met de aroma's van tropische vruchten en een klein botertje. Abonnementprijs 8,95 Meer info
Proefnotitie
Een rijpe volle Chardonnay met een mooie balans tussen smaken van rijp fruit die doen denken aan tropische vruchten als mango en banaan, ondersteund door een klein botertje door de paar maanden lagering op houten vaten. Tegelijkertijd is de wijn niet zwaar, maar zacht en fris. Erg lekker bij zalm, pasta's en gegrilde kip. Schenktemperatuur: 10 à 12 graden.
2023 | Frankrijk, Côtes de Gascogne
Astrid & Thérèse Côtes de Gascogne
Knisperende witte wijn uit Côtes de Gascogne met een rijk aromatisch smaak pallet. Onze meest favoriete borrelwijn.
Proefnotitie
Knisperende wijn die ruikt naar lentebloemen met een aromatisch smaakpalet van citrusvruchten en exotisch fruit, zoals passievrucht. Super voor de borrel en natuurlijk ook bij vele frisse salades en visgerechten. Serveertemperatuur 8-10 graden.
2022 | Frankrijk, Pays d'Oc
Villa Blanche Malbec Cuvée Astrid & Thérèse
Sap van dik zwart fruit met een lichte touch van vanille, koffie en wat kruidigheid. Intense wijn. Lekker rond en zwoel.
Proefnotitie
Sap van dik zwart fruit, o.a. bramen, bessen en wat pruimen, met een lichte touch van vanille, koffie en wat kruidigheid. Intense wijn. Lekker rond en zwoel met een subtiele invloed van eikenhouten vaten. Lekker bij steak, varkensrollade, lamskoteletjes, pittige kruiden, paddenstoelen. Schenktemperatuur: 16-18 graden
Diep robijnrood. Complex, vol, krachtig en weelderig. Rijk aan aroma’s: rode bessen, rijpe kersen, bramen, pruimen, romige mokka en een pepertje. Lekker bij rood vlees, wild, bbq, pasta's en rijpe kazen. Schenktemperatuur: 18 graden.
2023 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Chardonnay
Doet niet onder voor een Bourgogne (behalve de prijs!). Een mond vol lekkere boterige Chardonnay met een uitstekende finesse.
Proefnotitie
Een mond vol lekkere boterige Chardonnay. Heeft een neus van limoen, groene appel, amandel, toast en florale tonen. We onderscheiden een vol palet aan smaken, rijpe tonen van tropisch fruit en iets van noten. Tegelijkertijd is hij crispy en fris, met een minerale afdronk. Hij kreeg een subtiele houtrijping van 4 maanden. Prachtig complex in alle finesses! Won Le Pix des vinalies. Verrukkelijk bij coquilles, visgerechten met een lichtromige saus, pasta met schaal- en schelpdieren, wit vlees en licht belegen kazen, rijke salades. Schenktemperatuur: 10 - 12 graden.
Spanje | Penedès
Astrid & Thérèse Cava
Onze eigen Cava! Een mooie zachte mousse, heerlijk als aperitief. -
Proefnotitie
Hij heeft ook de kwaliteit van Champagne: een mooie zachte mousse, lekker romig , een volle smaak van fris en rijp fruit zoals appel, banaan en meloen. Heerlijk als aperitief. Lekker bij het ontbijt, eieren, oesters, Oosterse keuken, vis, lichte vleesgerechten, vegetarisch, desserts, wit- en roodschimmelkazen. Schenktemperatuur: 8 - 10 graden.
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
La Finesse de Astrid Syrah
De eigen wijn van Astrid Joosten. Krachtig en soepel, barstensvol donkerrood fruit en een vleugje kruidigheid. Diepgang en elegantie.
Proefnotitie
Deze Syrah is krachtig en tegelijk soepel. Barstensvol donkerrood fruit en een vleugje kruidigheid waarbij het typerende Syrah-pepertje natuurlijk niet ontbreekt. Een wijn met diepgang en charme. Hij klopt tot in de finesses. Lekker bij vele soorten vlees en worst. Carpaccio. Verder bij stevige gerechten met wat kruiden en pit. Paddestoelen, aubergine, blauwe kaas, lasagna. Schenktemperatuur: 16-18 graden