Astrid & Thérèse Negroamaro
Donkerrode krachtpatser bomvol aroma's van fruit, beetje kruidigheid en een klein bittertje.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNegroamaro
- Land & RegioItalië, Salento
Donkerrode krachtpatser
De paarsblauwe druiven zorgen voor een gulle donkerrode wijn met opvallend zachte tannines.
Hij is stevig in de mond, vol smaken van donkerrood fruit van zwarte bessen, moerbei en bramen, een beetje kruidig met een klein bittertje.
Heel is rijp, zwoel en vol. Een zeer aromatische krachtpatser, met een opvallend zachte afdronk.
De wijn is geschikt om jong te drinken, maar kan ook nog jaren worden bewaard; maximaal zo’n 10 jaar.
Opvallend feitje: de negroamaro druiven bevatten veel antioxidanten.
Serveertemperatuur: iets lager dan kamertemperatuur: 16-18 graden.
Lekker bij: pasta, pizza, rood vlees, lam, stoofgerechten, wild en harde kazen.
Jaargang | 2021 |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Negroamaro |
Regio | Salento |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 13 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8053017211053 |
Art.nr. | E102105 |
Awards | |
Het druivenras negroamaro is zeker al 1000 jaar oud.
Negro staat voor donker. We zien dan ook echt een paarsblauwe schil, die voor de diepe kleur van wijn zorgt.
Hij staat aangeplant in Puglia in het zuiden van Italië. Voornamelijk in Salento, het meest zuidelijke gebied
De druif kan heel goed tegen een warm en droog klimaat. De hoge temperaturen zorgen voor veel zon waardoor de druiven goed kunnen rijpen en zodoende veel aroma’s kunnen ontwikkelen. Dat betekent veel smaak! Opvallend aan deze druif is dat hij slechts zachte tannines ontwikkelt, waardoor hij al jong gedronken kan worden.
Kortom: Negroamaro is intens, lekker rijp, zwoel, bomvol smaken van fruit, een beetje kruidig met een aangenaam klein bittertje en een zachte afdronk. Een ideale krachtpatser.
De Grote Hamersma over deze wijn:
Negroamaro, de zwartbittere, heeft het in deze uitvoering
lekker vrolijk met ons voor.
Slank, pittig, rood en zwart fruit, het zonnetje verschijnt
en de bitterheid verdwijnt.
Over onze 100% collectie
Het is moeilijker om een wijn te maken, die voor 100% gemaakt is van één enkel druivenras dan een blend van meerdere druiven. Hoe zit dat? Bij blenden kan een wijnboer eventueel de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed. Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. In deze wijnen komt de smaak van fruit maximaal tot z’n recht, zowel bij rood als bij wit. Daarom hebben we deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!
Buikspek met gember
Het zoete en licht kruidige van de buikspek gaat perfect samen met onze krachtige Negroamaro.