2019 | Spanje, La Mancha

Astrid & Thérèse Tempranillo

Waardering:
90% of 100

Spaanse volle robijnrode wijn van 100% tempranillo met veel karakter en wat kruidigheid. Al jaren in ons assortiment en een prettige tafelaar.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Tempranillo
  • Herkomst
    Spanje, La Mancha
flessen
Normale prijs € 8,50 Speciale prijs € 7,50
Bewaar
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie

Karaktervolle Tempranillo vol rood fruit

Robijnrode wijn met veel karakter en een bouquet van donker rood fruit. Soepel, ferm en enigszins kruidig, met naast donkere aroma’s ook wat besfruit. Een prettige tafelaar. Kan jong gedronken worden, maar ook nog 3 jaar blijven liggen. Lekker bij vlees, worsten, pasta Bolognese en gegrilde groente. Schenktemperatuur: 16 - 18 graden.
Specificaties
Jaargang2019
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivenrasTempranillo
RegioLa Mancha
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte14.50
ClassificatieVino de la Tierra
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
Bevat sulfietenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8436587120312
Art.nr.625799
Reviews 2
Astrid & Thérèse Tempranillo

In Castilla, Spanje, vonden wij deze heerlijke rode wijn, die voor de volle 100% gemaakt is van de tempranillo druif. De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van 20 jaar oude wijnstokken, waarvan de wortels dus zo diep gaan dat ze de beste voeding uit de diepe bodem kunnen halen. En dat proef je. De streek kent weliswaar warme zomers, maar vanwege de ligging op 700 meter hoogte zijn de nachten koel, hetgeen de druiven ten goed komt met een aangename zuurgraad. Het resultaat is een robijnrode zuivere wijn met veel karakter en een bouquet van donker rood fruit. Kan jong gedronken worden, maar ook nog 2 jaar blijven liggen.

Over onze 100% collectie
Het is moeilijker is om een wijn te maken, die voor 100% gemaakt is van één enkel druivenras dan een blend van meerdere druiven. Hoe zit dat?Bij blenden kan een wijnboer eventueel de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed. Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. In deze wijnen komt het fruit maximaal tot z’n recht, zowel bij rood als bij wit. Daarom hebben we deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Naar boven