2020 | Italië | Toscane

Astrid & Thérèse Toscana

Waardering:
90% of 100
  • Astrid & Thérèse Toscana
Opslaan

Stevige, zachte en romige rode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Vooral lekker bij het eten. Fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Sangiovese
  • Land & Regio
    Italië, Toscane
Normale prijs: 9,95 Speciale prijs: 7,46
Je bespaart
44,76 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 22

Onze Sangiovese is een mooie rode wijn, die vooral lekker is bij het eten. Hij heeft een fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis een een vleugje chocola. Heerlijk bij alles wat Toscane te bieden heeft: wild- en vlees gerechten, rauwe ham, worst en harde kazen. Maar ook een pizza en een pasta. Schenktemperatuur: 16-18 graden.
Jaargang2020
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSangiovese
RegioToscane
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13.5 %
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
Bevat sulfietenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8002153238172
Art.nr.E103103
Awards
  • Astrid & Thérèse Toscana

In onze collectie 'beroemde wijnstreken’ hoort uiteraard Toscane. Een overweldigend mooi landschap waarin het wereldberoemde Florence en Sienna liggen. Cultureel zo rijk dat je er nooit raakt uit gekeken. Deze streek heeft niet alleen de toerist veel te bieden, zeker ook de wijnliefhebber. In deze  toonaangevende gastronomische regio worden prachtige wijnen gemaakt, 70% daarvan is rood. Daarvoor wordt de bekendste druif van Italië gebruikt: Sangiovese. Deze druif wordt wel eens vergeleken met de pinot noir uit de Franse Bourgogne. 

Onze Sangiovese is een stevige rode wijn, die vooral lekker is bij het eten. Hij heeft een fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.


De Grote Hamersma over deze wijn: 

Voor wie van hout houdt.

En van rijpe kersen, dikke pruimen, zoete drop en Toscaanse zon.

Veel fruit, flink vol en volop aanwezig.

VIDEOimageVIDEOimage

Astrid & Thérèse  over Toscana

Stevige rode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Vooral lekker bij het eten. Fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.

Italie aubergine3L AnnenasPhotography AnnePluijmskopieItalie aubergine3L AnnenasPhotography AnnePluijmskopie

Aubergine wrap

Ontdek een heerlijk alternatief voor vlees met deze gegrilde aubergine wraps met gesmolten kaas en verse basilicum. Samen met een glas Toscana wijn voor een heerlijke Italiaanse combinatie.