Astrid & Thérèse Toscana
Stevige, zachte en romige rode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Vooral lekker bij het eten. Fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Toscane
Jaargang | 2020 |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8002153238165 |
Art.nr. | E103103 |
Awards | |
In onze collectie 'beroemde wijnstreken’ hoort uiteraard Toscane. Een overweldigend mooi landschap waarin het wereldberoemde Florence en Sienna liggen. Cultureel zo rijk dat je er nooit raakt uit gekeken. Deze streek heeft niet alleen de toerist veel te bieden, zeker ook de wijnliefhebber. In deze toonaangevende gastronomische regio worden prachtige wijnen gemaakt, 70% daarvan is rood. Daarvoor wordt de bekendste druif van Italië gebruikt: Sangiovese. Deze druif wordt wel eens vergeleken met de pinot noir uit de Franse Bourgogne.
Onze Sangiovese is een stevige rode wijn, die vooral lekker is bij het eten. Hij heeft een fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.
De Grote Hamersma over deze wijn:
Voor wie van hout houdt.
En van rijpe kersen, dikke pruimen, zoete drop en Toscaanse
zon.
Veel fruit, flink vol en volop aanwezig.
Astrid & Thérèse over Toscana
Stevige rode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Vooral lekker bij het eten. Fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola.