Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Aziatische mosselen

Van Jonnie Boer

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Sommelierbox landscape S
Ingrediënten 4 personen

4 kg           mosselen

4                grote sjalotten, gesnipperd

4                Spaanse pepers zonder zaad, in blokjes

2 el            verse gember, geraspt

4                tenen knoflook, gehakt

4 el            korianderblad, gehakt

8                stengels citroengras, fijn gesneden

300 ml      witte wijn (kookwijn of oude wijn)

300 ml      kokosmelk

2                limoenen, sap en geraspte schil

6                limoenbladeren

100 ml      zonnebloemolie

Bereidingswijze

Mosselen

Zet de mosselen onder in ruim koud water. Verwijder kapotte en drijvende mosselen.

Doe de olie, sjalotten, pepers, gember, knoflook en het citroengras in een grote pan en verhit op middelhoog vuur tot de sjalotten glazig zijn.

Vul de pan voor driekwart met mosselen, zet de deksel erop en schud een paar keer om.

Voeg de kokosmelk, wijn, koriander en sap en geraspte schil van de limoenen toe en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook.

Het kookvocht drukt de deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht de deksel op, zodat het vocht weer zakt.

Schep of schud de mosselen om.

Breng opnieuw aan de kook met de deksel erop en haal van het vuur. Laat 5 minuten staan en controleer of de mosselen gaar zijn.

Het is heerlijk om een stukje brood in het vocht van de mosselen te dopen.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Geniet tijdens dit gerecht van onze Grüner Veltliner. Zuivere kwaliteit uit Oostenrijk, gastronomisch favoriet. Krachtig, fris en vol  van smaak. Geweldig bij Aziatische gerechten, zoals deze mosselen.