Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Bietensalade met koriander en komijn

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd: 70 minuten (inclusief gaartijd)

 

Bietensalade
Ingrediënten 4 personen

1 kg           rode bieten

2 l              bietensap

3                blaadjes laurier

3                tenen knoflook

10              korianderkorrels

10 g           koriandercress (alternatief rucola)

2                sjalotten

                  olijfolie

                  peper

                  zout

Bereidingswijze

Meng de bieten met het bietensap, de laurier, komijn, knoflook en korianderkorrels.

Laat het geheel 1 uur op een laag pitje garen.

Pel de bieten en snijd ze grof.

Maak aan met de fijngesneden sjalot, olijfolie, peper en zout.

Doe alles in een schaal en bestrooi evt. met koriandercress.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Het eerste recept is een fris zomer gerechtje: Bietensalade met koriander en komijn. Daar hebben we onze Villa Blanche Sauvignon Blanc bij uit gekozen. Het is een stuivende en fruitige wijn die super bij het frisse van de biet met kruiden gaat.  Genieten!''