Bekijk de wijnen

Biologische wijn

Biologische wijn: verantwoorde wijnen!

Biologische wijn online kopenBiologische wijn is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde percelen zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. En de wijnboer maakt gebruik van natuurlijke gisten. Dat levert een hele zuivere wijn op die op en top smaakt. Door geen chemische middelen te gebruiken moet men met een alternatief komen. Zo wordt er in plaats van kunstmest gekozen voor dierlijke of plantaardige mest om de levende bodem zo schoon mogelijk te houden.

Meer over biologische wijn

Helaas heeft de wijnbouw te maken met ziektes en plagen, en is het noodzakelijk om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Een Biologische wijnboer zal proberen dit op een natuurlijke manier op te lossen. Zo zal hij natuurlijke gewasbescherming gebruiken om de planten sterker te maken zoals algen, die de wortelgroei stimuleren. Om ongedierte tegen te gaan zal er in plaats van insecticiden voor gekozen worden om onder andere beplanting rondom de wijngaard te aantrekkelijk te maken voor vogels zodat deze op de insecten af zullen komen.

Het is wel noodzakelijk dat er wordt gezwaveld om zo schimmelaantastingen tegen te gaan omdat anders de wijn erg beperkt houdbaar is. Er wordt geprobeerd om dit weinig mogelijk toe te passen. Er gelden voor de biologische wijnbouw strengere eisen voor het sulfiet gehalte, deze is lager dan reguliere wijnbouw.

De voordelen van Biologische wijnen

Een groot voordeel van natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken is dat de bodem gezond blijft en de wijnstokken hierdoor sterker worden. Dankzij de verbeteringen van de vinificaties en anderen methodes heeft de biologische wijnbouw zich afgelopen jaren goed ontwikkeld en heeft dit goede vooruitzichten voor de toekomst. Steeds meer bedrijven, met name de grote wijnhuizen, werken voor een deel al biologisch.

Geselecteerde biologische wijn

Bent u benieuwd naar de smaak van onze Biologische wijnen? We hebben een aantal Biologische wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Naar alle biologische wijnen

Bekijk
Konrad Single Vineyard Organic Sauvignon Blanc
Top kwaliteit uit Nieuw-Zeeland! Gouden medaille winnaar!
Marlborough

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.