Thaise kip met zwarte rijst

op 30-04-2024
Thaise kip met zwarte rijst
Thaise kip met zwarte rijst

Ontdek deze smaakvolle Thaise kip met zwarte rijst. Sappige kip gemarineerd in Thaise kruiden, geserveerd met zwarte rijst. Een heerlijke balans van smaken, direct uit de Thaise keuken.

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 60 minuten. Marineertijd ca. 6 uur

Ingrediënten

Thaise kip

4 kipfilets

2 kaneelstokjes

2 stengels citroengras

1el paprikapoeder

2-3 el sesamolie

2 citroenen

550ml kokosmelk

2 tenen knoflook

3 el verse korianderblaadjes

1 rode paprika

1 oranje paprika

Zwart sesamzaad

Cress

Peper en zout

Zwarte rijst

80gr zwarte rijst

2 limoenen

1 el roomboter

1 sjalot

1 rode peper

200ml droge witte wijn

Peper en zout

Bereidingswijze

Thaise kip

Kneus het citroengras, rasp de 2 citroenen, pers de knoflook of snijd fijn, snijd de gemberwortel en de koriander fijn. Meng dit in een kom met het kaneel, de kokosmelk, de paprikapoeder en de sesamolie. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en leg in een ovenschaal. Verdeel het kruidenmengsel over de kipfilet. Laat 6 uur marineren

Halveer beide paprika’s in de lengte en leg op een bakplaat met aluminiumfolie. Gril onder een voorverwarmde ovengrill tot ze redelijk zwart beginnen te worden. Laat afkoelen, haal het vel er af en snijd in stukjes.

Zet de ovenschaal met gemarineerde kip voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Rooster vervolgens zonder de saus voor 5 minuten onder de voorverwarmde ovengrill. Let op dat de kip niet verbrandt. Zeef de saus en pureer glad met een staafmixer

Zwarte rijst

Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn, snij de rode peper fijn. Rasp de schil van de limoen en bewaar apart. Verhit roomboter in een sauspan, en voeg de sjalot, knoflook en rode peper toe, en laat even aanfruiten. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Voeg nu het sap van de limoen toe en bak weer kort mee. Schenk de witte wijn er bij en laat afgedekt in ongeveer 20 minuten zacht koken. Mocht de rijst droogkoken voeg dan wat extra water of wijn toe.

Breng de rijst op smaak met peper en zout en voeg de rasp van de limoen toe voor het opserveren.

Serveer de kipfilet in plakken, met de paprikastukjes, rijst en de saus. Garneer af met het sesamzaad en de cress.  

 

Wat schenk je erbij...
''Bij dit smaakvolle gerecht schenken wij onze De Astrid & Thérèse Roter Veltliner, een prachtige Sommelier wijn met een rijke,
geconcentreerde smaak die de kruidige en aromatische smaken van dit gerecht prachtig balanceert.''

Wijnadvies van Astrid & Thérèse