Aardbeientiramisu

op 04-09-2024
aardbeientiramisu
aardbeientiramisu

Verwen jezelf met deze romige Aardbeientiramisu: Luchtige lagen, verse aardbeien en een vleugje zoetigheid voor een perfecte afsluiting.
 
 Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minute n. Wachttijd ca. 2 uur

Ingrediënten 4 personen

125 gram mascarpone

1 ei

100 gram lange vingers (ongeveer een half pak) 

60 gram suiker

250 gram aardbeien (liefst verse)

100 ml sinaasappelsap
+ evt Cointreau of Licor 43

Optioneel: Munt, geraspte pistache of (bevroren) aardbeien ter garnering.

Bereidingswijze

Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is. Splits het ei en doe het eigeel in een mengkom. Bewaar het eiwit in een andere mengkom. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker totdat het stevig en zacht is.

Mix de eidooier met de andere helft van het suiker totdat het lichtgeel van kleur is. Meng de mascarpone door het eigeel mengsel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor totdat het luchtig is, maar niet te lang.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dikke plakjes. Breek de lange vingers doormidden en doop ze (kort) in de sinaasappelsap en evt. likeur. Leg op de bodem van de glaasjes. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Verdeel een laagje aardbeien, nog wat lange vingers en de rest van het mascarpone mengsel. Laat minstens 2 uur opstijven. Garneer met een verse of geraspte bevroren aardbei en evt. een blaadje munt. Geniet!

 

 

Wat schenk je erbij...

"Wij genieten van onze Bella rosé bubbel bij deze heerlijke aardbeien tiramisu. Het is een feestelijke combinatie."

Wijnadvies van Astrid & Thérèse