Aubergine wrap

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: Astrid Joosten en Thérèse Boer
op 22-04-2024
Delen
Aubergine wrap
Aubergine wrap

Ontdek een heerlijk alternatief voor vlees met deze gegrilde aubergine wraps met gesmolten kaas en verse basilicum. Samen met een glas Toscana wijn voor een heerlijke Italiaanse combinatie.

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 40 minuten

Ingrediënten

2 lange aubergines

150ml tomatensaus (zelfgemaakt of kant en klaar)

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram geraspte mozzarella

40 basilicumblaadjes

Olijfolie

Zout & peper

Bereidingswijze

Verwarm een grill- of koekenpan en de ovengrill voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.


Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. Grill ze vervolgens 2 minuten aan elke kant in de pan.


Leg de gegrilde plakken aubergine op een ingevette bakplaat. Bedek met ongeveer één eetlepel tomatensaus per plak, wat geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella en leg er twee basilicumblaadjes op.


Gril de belegde plakken even onder de ovengrill totdat de kaas gesmolten is. Laat ze vervolgens even afkoelen en rol ze dan op.


Besprenkel met een beetje olijfolie en eet lauwwarm. Direct serveren & opeten, want in de koelkast blijven ze niet echt lekker.

Wat schenk je erbij...
"Bij dit gerecht raden wij onze Toscana aan. De fruitige tonen in deze wijn gaan heerlijk samen met de kaas en tomaat in het recept."

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2020 | Italië | Toscane
    Waardering:
    89% 100 0
    (18)
    Astrid & Thérèse Toscana
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Sangiovese
    8,95