Bietenpannenkoekjes met zalm

op 18-03-2025
Bietenpannenkoekjes met zalm
Bietenpannenkoekjes met zalm

Deze kleurrijke bietenpannenkoekjes zijn een feestelijke en smaakvolle basis voor zowel gerookte zalm als kip. De combinatie van zachte pannenkoekjes, frisse wasabi-crème en knapperige garnituren zorgt voor een verfijnde smaakbeleving.

6-8 personen | Bereiding 40 minuten + 2 uur rusten

Ingrediënten

Ingelegde ui

4 rode uien

150 ml water

250 ml rode wijnazijn

1 tl zout

2 el suiker

 

Wasabi-crème 

2 el mayonaise

4 el Griekse yoghurt

1,5 tl wasabipasta

1 bosje dille

Peper & zout

 

Gerookte kip

200 g gerookte kipfilet

1 bakje cherrytomaatjes

1 handje geroosterde pompoenpitten

1 el olijfolie (voor het bakken)

 

Bietenbeslag

200 g gekookte bieten

200 ml melk

150 g bloem

Snufje zout

1 el olijfolie (voor het bakken)

 

Garnering

Dille

1 potje kappertjes

1 bakje mini-komkommers

Paar mooie slablaadjes

200 g gerookte zalm

Truffelmayonaise

Peper & zout

Bereidingswijze

Ingelegde ui (kan 2 dagen vooraf)
Snijd de uien in halve ringen en doe ze in een glazen pot. Breng water, azijn, suiker en zout aan de kook tot de suiker is opgelost en giet het mengsel over de ui. Sluit de pot en laat afkoelen.

Wasabi-crème
Meng mayonaise, Griekse yoghurt, wasabipasta en dille tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Gerookte kip
snijd de kip in mooie dunne plakjes. Halveer de cherry tomaatjes. Rooster de pompoenpitten kort in een hete pan met olie en laat afkoelen.

Bietenbeslag
Pureer de bieten met melk en ei in een keukenmachine. Voeg bloem en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag.

Pannenkoekjes bakken
Verhit wat olie in een pan en bak kleine pannenkoekjes (ca. 5 cm) door een juslepel beslag in de pan te scheppen. Bak ze ongeveer 1 minuut per kant tot ze goudbruin zijn.

Opmaak zalm
Bestrijk de pannenkoekjes met de wasabi-crème, beleg met gerookte zalm en ingelegde ui. Garneer met dille, kappertjes en dunne plakjes komkommer.

Opmaak gerookte kip
Bestrijk de pannenkoekjes met truffelmayonaise, beleg met de gerookte kip. Garneer met de sla, cherrytomaatjes en geroosterde pompoenpitten en eventueel een blaadje peterselie, peper en zout.

 

Wat schenk je erbij?

De Astrid & Thérèse Diva Chardonnay past perfect bij deze verfijnde bietenpannenkoekjes met gerookte zalm en kip. De frisse fruitige tonen van perzik, peer en citrus vormen een mooie tegenhanger voor de romige wasabi-crème en de hartige gerookte zalm en kip.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Astrid & Thérèse Diva Chardonnay
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivenras
      Chardonnay
    9,95