Heerlijke Boemboe Makreel: Vol van Smaak en Aroma
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 100 minuten
Ingrediënten
4 makreelfilets
4 stengels citroengras, gekneusd
Boemboe
4 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
50 g verse laos, geschild en fijn gehakt
8 limoenbladeren
1 tl trassi
1 el azijn
2 tl palmsuiker
1 el ketjap manis
2 el zonnebloemolie
4 el sambal badjak
2 g zout
100 g water
Bereidingswijze
Sjalot en knoflook op middelhoog vuur lichtbruin bakken in de olie.
Sambal toevoegen en op laag vuur ongeveer
5 minuten meebakken.
Voeg de andere ingrediënten voor de boemboe toe, laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
Puls de boemboe met een staafmixer zo fijn mogelijk.
Zout de makreelfilets licht aan beide kanten.
Smeer de vis rondom in met een dikke laag boemboe en pak de filets in aluminiumfolie of bananenblad.
Gaar de vis op een gesloten BBQ of in de oven bij 150 °C, ongeveer 15 minuten.
Variatietip: de boemboe is ook heerlijk met kip of te roerbakken met boontjes.