Burrata met citroen, basilicum en olijfolie

op 21-05-2025
Burrata met citroen, basilicum en olijfolie
Burrata met citroen, basilicum en olijfolie

In Puglia draait het leven om eenvoud, zon en smaak. De burrata wordt vaak gecombineerd met citrus, kruiden, olijfolie en venkelzaad. Serveer als lichte lunch, antipasto of feestelijke starter – altijd met een koel glas Pinot Grigio erbij.

4 personen | Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

2 bollen burrata

10 g verse basilicum

1 bosje groene asperges

1 citroen (rasp & sap)

3 el extra vergine olijfolie

2 el grofgehakte walnoten

1 tl venkelzaad

Peper en zout

Bereidingswijze

Asperges & venkelzaad grillen
Snijd de houtige uiteindes van de asperges. Rooster het venkelzaad kort in een droge pan tot het begint te geuren. Gril de asperges 3-4 minuten in een hete grillpan met een beetje olijfolie en zout.

Frisse citroenolie maken
Snijd de basilicum in reepjes. Meng met de olijfolie, citroenrasp en -sap, geroosterd venkelzaad, zout en versgemalen peper.

Burrata opmaken
Leg de burrata op een mooie schaal. Scheur voorzichtig open en verdeel de asperges eromheen. Lepel de citroenbasilicumolie erover.

Afmaken & serveren
Bestrooi met walnoten en eventueel extra citroenrasp. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur, met een stukje focaccia of toast.

 

Wat schenk je erbij?

De Pinot Grigio uit Sicilië is een allemansvriend met flair. Frivool en fruitig, met een zuivere smaak en een vleugje citrus – precies wat deze romige burrata nodig heeft. De wijn tilt het frisse van de citroen en het groene van de asperges op, zonder te overheersen. Een zonnige combinatie voor lichte momenten.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Pinot Grigio
    2024 | Italië | Sicilië
    Waardering:
    88% 100 0
    (5)
    Astrid & Thérèse Pinot Grigio
    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Pinot Grigio
    Normale prijs: 9,95 Speciale prijs: 8,95
    Je bespaart