Carpaccio met Millefeuille en Truffelmayonaise: Een Elegante Verwennerij
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten.
Ingrediënten
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 ei, geklutst
200 g carpaccio op kamertemperatuur
100 g truffelmayonaise
50 g geroosterde pijnboompitjes
100 g parmezaansnippers
rucola
boterhamzakje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat om te laten ontdooien.
Bestrijk bladerdeeg met het geklutste ei en prik met een vork gaatjes in de helft van het bladerdeeg, dit wordt de bovenkant van de millefeuille.
Hak 1 eetlepel van de pijnboompitjes in stukjes en strooi over de 4 ingeprikte plakjes bladerdeeg. Bak in de oven goudbruin voor circa 13 minuten.
Haal de carpaccio uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen.
Leg wat rucola op ieder bordje. Pak van de gebakken bladerdeeg de onder kantjes (zonder gaatjes) en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Doe de andere helft van de truffelmayonaise in een boterhamzakje en snijd een puntje eraf. Spuit 3 toefjes op elk bordje.
Leg de carpaccio plakjes op de helft van bladerdeeg met de truffelmayo en breng op smaak met wat zout en peper.
Dek af met de bovenkant van de millefeuille en bestrooi met de Parmezaansnippers en de overige pijnboompitjes