Carpaccio met millefeuille en truffelmayonaise

op 09-09-2024
Carpaccio met millefeuille en truffelmayonaise
Carpaccio met millefeuille en truffelmayonaise

Carpaccio met Millefeuille en Truffelmayonaise: Een Elegante Verwennerij

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten.

Ingrediënten

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)

1 ei, geklutst

200 g carpaccio op kamertemperatuur

100 g truffelmayonaise

50 g geroosterde pijnboompitjes

100 g parmezaansnippers

rucola

boterhamzakje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat om te laten ontdooien.

Bestrijk bladerdeeg met het geklutste ei en prik met een vork gaatjes in de helft van het bladerdeeg, dit wordt de bovenkant van de millefeuille.

Hak 1 eetlepel van de pijnboompitjes in stukjes en strooi over de 4 ingeprikte plakjes bladerdeeg. Bak in de oven goudbruin voor circa 13 minuten.

Haal de carpaccio uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen.

Leg wat rucola op ieder bordje. Pak van de gebakken bladerdeeg de onder kantjes (zonder gaatjes) en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Doe de andere helft van de truffelmayonaise in een boterhamzakje en snijd een puntje eraf. Spuit 3 toefjes op elk bordje.

Leg de carpaccio plakjes op de helft van bladerdeeg met de truffelmayo en breng op smaak met wat zout en peper.

Dek af met de bovenkant van de millefeuille en bestrooi met de Parmezaansnippers en de overige pijnboompitjes

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Aglianico Puglia
    2022 | Italië | Puglia
    Waardering:
    100% 100 0
    (3)
    Astrid & Thérèse Aglianico Puglia
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Aglianico
    Normale prijs: 9,95 Speciale prijs: 8,95
    Je bespaart