Deze feestelijke ceviche is een frisse en elegante start van je paasbrunch. De zachte zeebaars krijgt een exotisch accent van passievrucht en een pittige touch van wasabimayonaise. De verfijnde balans van fris en pittig maakt dit gerecht tot een perfecte starter.
4 personen | Bereiding 20 minuten
Ingrediënten
300 g verse zeebaars filet (zonder vel)
4 passievruchten
60 ml vers limoensap
1 el extra vergine olijfolie
Snufje zeezout
Versgemalen zwarte peper
1 el wasabimayonaise
Cress (voor de garnering)
Fijngesneden blokjes mango
Bereidingswijze
Zeebaars
Controleer de zeebaars op graatjes en snijd de vis in kleine blokjes. Gebruik een serveerring om het mooi op de borden te verdelen.
Passievrucht
Snijd de passievruchten doormidden en haal het vruchtvlees door een zeef. Vang het sap op in een kommetje. Meng dit met het limoensap en olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bewaar een paar passievruchtpitjes voor de decoratie.
Serveren
Lepel de passievruchtdressing over de vis en bestrooi met de pitjes. Breng extra op smaak met versgemalen peper en zeezout. Maak het gerecht af met een toefje wasabimayonaise, cress en de fijngesneden blokjes mango.
Wat schenk je erbij?
De Côtes de Gascogne past perfect bij dit gerecht door zijn knisperende, rijk aromatische smaakpallet, die harmonieert met de frisheid en pittigheid van dit gerecht.