Borrelen op zijn Frans met een kleurrijke tafel met crudités, oftewel groenten, geserveerd met tapenade en humus. Een heerlijke , kleurrijke en frisse combinatie die perfect is voor een feestje of als voorgerecht.
Recept voor 4-6 personen - Bereidingstijd ca. 90 minuten.
Ingrediënten
Crudités
Groeten naar eigen keuze
Bimi
Paprika
Gekleurde oerwortel
Witlof
Bloemkool roosjes
Radijsjes
Komkommer
Verschillende kleuren tomaten
Paprika
Evenuteel nog druiven toevoegen
Verse humus naar keuze
Tapenade
200g zwarte olijven zonder pit
Teentje knoflook
15g ansjovis uit blik
25g kappertjes
8 blaadjes
basilicum
1el sherryazijn
2el olijfolie
Bereidingswijze
Tapenade
Mix met de staafmixer voor de tapenade de knoflook, olijven, ansjovis en de
kappertjes. De textuur hoeft niet helemaal glad te zijn. Snij de basilicum fijn en roer met een lepel, samen met de azijn en de olie, door de tapenade. Zet ook de tapenade een halfuur afgedekt in de koelkast.
HUMMUS
Rode bieten en gegrilde groenten hummus van de markt of traiteur. Maar een andere hummus is natuurlijk ook mogelijk.
CRUDITÉS
Kook de bimi en de bloemkool kort in 2-3 minuten. Spoel af onder
koud water. Snij alle overige groenten in stukjes en leg ze op een mooie schaal. Serveer de groentes samen met de tapenade en hummus. Maak er een kleurrijk feestje van!
Wat schenk je erbij...
''Onze Cava is heerlijk voor een zomerse borrel. Met zijn
sprankelende frisheid en zachte bubbels past deze Cava perfect bij een borrelplank met kleurrijke crudités met tapenade van ansjovis en hummus.'