Ontdek de verfrissende smaak van de zomer met onze gazpacho met croutons en garnalen. Deze klassieke Spaanse koude soep combineert rijpe tomaten, knapperige komkommer, sappige paprika's en verfijnde kruiden voor een explosie van smaak.
Recept voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten.
Ingrediënten
4 tomaten
1 rode paprika
1 rode peper
1 komkommer
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Blaadjes van 4 takjes basilicum
3 plakken rustiek brood
1el sherryazijn
Mespuntje gemalen komijn
150gr Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
Olijfolie
Zout en peper
Bereidingswijze
Croutons
Snijd van 1 plak brood blokjes van ongeveer 1cm. Meng in een kom met een scheut olijfolie en een snuif zout. Verdeel over een met bakplaat met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 9 minuten goudbruin en knapperig, en laat ze vervolgens afkoelen.
Gazpacho
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten, paprika en rode peper, pel de knoflook en snij het sjalotje in groffe stukken. Voeg dit toe aan een blender of keukenmachine samen met de basilicum.
Verwijder van de andere 2 plakken brood de kost en maak goed nat met water, zodat ze volledig zijn volgezogen. Knijp dan goed uit en voeg, samen met de olijfolie, azijn en komijn toe aan de keukenmachine of blender. Meng weer goed fijn en breng op smaak met peper en zout. Laat koud worden in de koelkast.
Snij de randen van de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm..
Voeg naar smaak de sherryazijn toe, met eventueel extra zout en peper. Serveer met de garnalen, komkommer en croutons.
Wat schenk je erbij...
''Bij dit smaakvolle gerecht schenken wij onze De Astrid & Thérèse La Donna Garnacha, een licht en ongecompliceerde rode wijn die ook koud gedronken kan worden.''