Probeer deze verrukkelijke geroosterde pompoen met pancetta. Geroosterde pompoen gecombineerd met knapperige pancetta, salie-croutons, en een frisse yoghurt dip. Een perfecte mix van smaken voor elke gelegenheid.
10 personen (uitgeserveerd hapje) | voorgerecht voor 4 personen | Bereiding 35 minuten
Ingrediënten
1 (Hokkaido) pompoen
150g pancetta of ontbijtspek, in dunne plakjes
150ml Griekse yoghurt
10 verse blaadjes salie
2 sneetjes (oud) brood, in blokjes gesneden
4 et olijfolie
Balsamicocrème
honing
peper
zout
Optioneel:
verse kruiden
citroensap.
Bereidingswijze
Geroosterde pompoen | Snijd de Hokkaido pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd hem in dunne parten van 1,5cm (de schil van een Hokkaido pompoen is eetbaar, dus schillen is niet nodig). Wikkel een plakje pancetta om de pompoen. Besprenkel de plakjes met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de zijkanten en achterkant 5 minuten tot de pompoen zacht is.
Salie croutons | Snijd het oude brood in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de verse salieblaadjes toe en bak deze kort tot ze krokant zijn (ongeveer 30 seconden). Haal de salie uit de pan en leg op keukenpapier. Voeg vervolgens de blokjes brood toe aan de pan (in dezelfde olie waarin de salie is gebakken). Rooster de broodblokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Yoghurt dip | Meng de Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie, een snufje zout en peper. Voor extra smaak kun je eventueel een beetje citroensap, verse kruiden of geraspte citroenschil toevoegen of een klein beetje honing.
Haal de geroosterde pompoen uit de oven. Schenk de balsamicocrème en honing erover. Strooi de salie-croutons en gefrituurde salieblaadjes eroverheen. Serveer met de yoghurt dip aan de zijkant. Je kunt dit gerecht lauw of lekker warm serveren!
Wat schenk je erbij...
De rijke smaken van geroosterde pompoen en pancetta harmoniseren perfect met fruitige, zachte tonen van Astrid & Thérèse Merlot.