Gevulde Aubergines

op 09-09-2024
Gevulde Aubergines
Gevulde Aubergines

Ontdek de Smaken van Gevulde Aubergines: Heerlijke Groenten en Kruiden in Perfecte Balans

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 25 minuten. 

Ingrediënten

4 aubergines
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 stengel bleekselderij
3 rode of groene paprika’s, gehalveerd, ontpit en fijngehakt
4 rijpe tomaten, in blokjes
2 eieren, losgeklopt
80 gram feta
Zout en peper

Bereidingswijze

Halveer de aubergines in de lengte en schep er het vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen. Hak het vruchtvlees fijn, Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 5 minuten, hij moet zacht zijn; roer af en toe. Voeg de fijngehakte aubergine, bleekselderij,  paprika’s en wat zout en peper toe en laat alles op laag vuur 15 minuten pruttelen. Verhit de oven intussen tot 180 graden. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Haal de pan van het vuur en roer de eieren door de groenten. Vul er de aubergineschillen mee en zet ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de feta en zet ze in de oven tot ze borrelen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en dien ze koud op.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Primitivo
    2023 | Italië | Puglia
    Waardering:
    99% 100 0
    (27)
    Astrid & Thérèse Primitivo
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Primitivo
    10,95