Ontdek de Smaken van Gevulde Aubergines: Heerlijke Groenten en Kruiden in Perfecte Balans
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 25 minuten.
Ingrediënten
4 aubergines
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 stengel bleekselderij
3 rode of groene paprika’s, gehalveerd, ontpit en fijngehakt
4 rijpe tomaten, in blokjes
2 eieren, losgeklopt
80 gram feta
Zout en peper
Bereidingswijze
Halveer de aubergines in de lengte en schep er het vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen. Hak het vruchtvlees fijn, Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 5 minuten, hij moet zacht zijn; roer af en toe. Voeg de fijngehakte aubergine, bleekselderij, paprika’s en wat zout en peper toe en laat alles op laag vuur 15 minuten pruttelen. Verhit de oven intussen tot 180 graden. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Haal de pan van het vuur en roer de eieren door de groenten. Vul er de aubergineschillen mee en zet ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de feta en zet ze in de oven tot ze borrelen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en dien ze koud op.