Heerlijke hartige taartjes voor bij de brunch
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 20 minuten. Oventijd ca. 20 minuten.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
100 gram zachte geitenkaas (liefst een rolletje)
4 takjes verse tijm
1 el honing
1 sjalot (in dunne repen gesneden)
2 el pecan noten
bakpapier
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de honing met 1 el heet water.
Breng op smaak met peper en zout en roer de sjalot erdoor.
Maak van de 4 bladerdeegplakjes rondjes door middel van een steekring of kommetje/grote mok. Je kunt ook de zijkanten naar binnen vouwen van het bladerdeeg (zodat je rondjes krijgt) om verspilling te voorkomen.
Snijd de rol geitenkaas in 8 plakken verdeel ze over het midden van de bladerdeegjes. Schep de honing-sjalot saus erover en maak af met de blaadjes van de takjes tijm, zout en peper.
Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven goudbruin. Garneer met gehakte pecannoten en een beetje extra honing tijm naar smaak.
Wat schenk je erbij...
Bij deze heerlijke hartige taartjes kun je zowel onze Klassieker wit, rood of rosé schenken. Dit vanwege de lichte, delicate smaken en diversiteit aan ingrediënten.