Hollandse garnalenkrans met avocado-parmezaan crème

op 07-02-2024
Delen
Hollandse garnalenkrans met avocado-parmezaan crème
Hollandse garnalenkrans met avocado-parmezaan crème

Geniet van een culinaire verrassing met onze Hollandse garnalenkrans, perfect gecombineerd met een romige avocado-parmezaan crème. Dit verfijnde voorgerecht brengt de ziltige smaak van verse Hollandse garnalen samen met de rijke, romige textuur van avocado en de hartige tonen van Parmezaanse kaas. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of een luxe diner thuis!

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 25 minuten. Wachttijd ca. 4 uur

Ingrediënten

1 limoen

0,5 sjalot fijngehakt

2 rijpe avocado’s

2 tl mayonaise

100 gram roze cocktailgarnalen

16 takjes basilicum, ontdaan van de steeltjes

1 el zeezout olijfolie

100 gram Hollandse garnaaltjes

0,5 groene appel (granny smith)

25 gram Parmezaanse kaas

Zuurdesembrood of crostini’s

150 gram groene asperges

Optioneel: spuitzak of spuitfles

Bereidingswijze

Rasp de schil van de limoen. Bewaar het sap van de limoen.

Snipper de sjalot fijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de geperste limoen de geraspte Parmezaanse kaas en de mayonaise. Schep de créme evt. in een flesje of spuitzak.

Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Doe dit ook met de appel. Leg de blokjes appel en avocado met de rauwe Hollandse garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Schep of spuit er rondjes avocadocréme bij. Snijd de asperges in plakken en grill of bak kort in de pan. Garneer op de borden tussen de krans.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicum in de hete olie snel krokant. Gebruik eventueel een kook pincet om ze te verwijderen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze niet te lang in de olie, dan worden de blaadjes bitter. Garneer de krans met de basilicum blaadjes en bestrooi met limoenrasp en een beetje zeezout naar smaak. Serveer met vers zuurdesembrood of crostini’s.

 

Wat schenk je erbij...
''Wij drinken bij dit heerlijke paasgerecht met garnalen en avocadocrème graag een verfrissende Verdejo, vanwege zijn fruitaroma's en kruidige tonen.''

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Verdejo Rueda
    2023 | Spanje | Rueda
    Waardering:
    81% 100 0
    (19)
    Astrid & Thérèse Verdejo Rueda
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & soepel
    • Druivenras
      Verdejo
    Normale prijs 8,95 Speciale prijs 7,95
    Je bespaart

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?