Lamsbout, watermeloen en gin

op 16-10-2024
Lamsbout, watermeloen en gin
Lamsbout, watermeloen en gin

Lamsbout met Watermeloen en Gin: Een Verrassende Combinatie

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 2,5 uur

Ingrediënten

1                lamsbout zonder bot

5 tenen knoflook

3 takken tijm, blaadjes gerist

3 takken rozemarijn, naaldjes gerist

3 takken salie, alleen de blaadjes

1 watermeloen

1 fles GastroGin “Gin & Jonnie” of een andere kruidige Gin

240 g basilicum

100 g Remeker kaas (of een vergelijkbare boerenkaas)

75 ml olijfolie

1 citroen

75 g pijnboompitten

40 g munt

Zout

Bereidingswijze

Lamsbout

Vul de lamsbout met de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrooi met zout en de salieblaadjes.

Bind de bout op met slagerstouw.

Zout ook de buitenkant van de bout.

Gaar de bout in circa 50 minuten in een oven op
120 °C tot een kerntemperatuur van 56 °C en koel daarna terug in de koelkast.

Watermeloen

Maak met een appelboor een gat in de watermeloen.

Zet de fles gin op zijn kop in de watermeloen en zet die 24 uur in de koelkast zodat de meloen zich volzuigt met de gin.

Snijd de meloen in parten.

Pesto

Doe de basilicum, kaas, olie en pijnboompitten in
de blender en mix tot een mooie pesto.

Breng op smaak met de geraspte schil en het sap
van 1 citroen en eventueel zout.

Snijd de lamsbout in dunne plakken en verdeel die over de parten watermeloen.

Lepel er wat pesto over.

Serveer met takjes munt.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse