Lamsrack met pistachekorst

op 21-05-2025
Lamsrack met pistachekorst
Lamsrack met pistachekorst

Lamsvlees wordt in het zuiden van Italië vaak met Pasen op tafel gezet – een gerecht vol symboliek én smaak. Deze versie met een krokante korst van pistachenootjes, verse kruiden en een likje mosterd is een ode aan de rijke, aardse smaken van Puglia. Serveer het met geplette aardappeltjes of geroosterde groenten, en schenk er een glas Susumaniello bij voor een diner dat kracht en finesse moeiteloos combineert.

4 personen | Bereiding 40 minuten + oventijd

Ingrediënten

500 g lamsrack

30 g pistachenoten

30 g verse peterselie

30 g tijm

3 anjovisfilets

30 g panko

2 el mosterd

50 g roomboter

1 el olijfolie

Peper en zout

Bereidingswijze

Pistachekorst maken
Hak pistachenoten, peterselie, tijm en ansjovis grof (of gebruik een keukenmachine). Meng dit met panko en gesmolten boter tot een kruimelig mengsel.

Lamsrack aanbraden
Kruid het vlees met peper en zout. Bak rondom goudbruin in roomboter en olijfolie. Haal uit de pan en bestrijk met mosterd.

Korst aanbrengen & de oven in
Druk het pistachemengsel stevig op de bovenkant van het vlees. Bak het lamsrack 20-30 min. in de oven op 180°C tot een kerntemperatuur van ca. 52°C (rosé).

Even rusten & serveren
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in koteletjes en serveer met aardappeltjes of geroosterde groenten.

 

Wat schenk je erbij?

De Susumaniello is een stevige, kruidige rode wijn uit Puglia. De sappige donkere fruittonen sluiten prachtig aan bij het rijke, malse lamsvlees. De pistachenoten en mosterd krijgen extra diepte door de kruidigheid van de wijn. Dit is zo’n combinatie die je blijft onthouden: warm, intens en vol Italiaanse passie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Susumaniello
    2024 | Italië | Puglia, Salento
    Waardering:
    92% 100 0
    (5)
    Astrid & Thérèse Susumaniello
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Susumaniello
    11,95