Lamsvlees wordt in het zuiden van Italië vaak met Pasen op tafel gezet – een gerecht vol symboliek én smaak. Deze versie met een krokante korst van pistachenootjes, verse kruiden en een likje mosterd is een ode aan de rijke, aardse smaken van Puglia. Serveer het met geplette aardappeltjes of geroosterde groenten, en schenk er een glas Susumaniello bij voor een diner dat kracht en finesse moeiteloos combineert.
4 personen | Bereiding 40 minuten + oventijd
Ingrediënten
500 g lamsrack
30 g pistachenoten
30 g verse peterselie
30 g tijm
3 anjovisfilets
30 g panko
2 el mosterd
50 g roomboter
1 el olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
Pistachekorst maken
Hak pistachenoten, peterselie, tijm en ansjovis grof (of gebruik een keukenmachine). Meng dit met panko en gesmolten boter tot een kruimelig mengsel.
Lamsrack aanbraden
Kruid het vlees met peper en zout. Bak rondom goudbruin in roomboter en olijfolie. Haal uit de pan en bestrijk met mosterd.
Korst aanbrengen & de oven in
Druk het pistachemengsel stevig op de bovenkant van het vlees. Bak het lamsrack 20-30 min. in de oven op 180°C tot een kerntemperatuur van ca. 52°C (rosé).
Even rusten & serveren
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in koteletjes en serveer met aardappeltjes of geroosterde groenten.
Wat schenk je erbij?
De Susumaniello is een stevige, kruidige rode wijn uit Puglia. De sappige donkere fruittonen sluiten prachtig aan bij het rijke, malse lamsvlees. De pistachenoten en mosterd krijgen extra diepte door de kruidigheid van de wijn. Dit is zo’n combinatie die je blijft onthouden: warm, intens en vol Italiaanse passie.