Verwen jezelf met deze luxe kaastaart met peer en geroosterde druiven.
10 personen | Bereiding 20 minuten | 30m minuten oventijd
Ingrediënten
Verschillende “ronde” kazen (bv. Camembert, ronde brie, La Tur, kaas naar eigen smaak)
Pecannoten, walnoten, vijgen, notenbrood, crackers, extra takjes tijm
Gebakken peren
1 rijpe peer, in blokjes van 0,5cm
1/2 el honing
boter
Geroosterde blauwe druiven
125 g blauwe druiven | 3 takjes tijm | 1/2 el olijfolie | 1 el balsamico azijn | peper
Bereidingswijze
Haal de kazen op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Geroosterde blauwe druiven | Plaats een tros druiven op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en maal de verse peper er overheen. Verdeel de takjes tijm tussen de druiven. Rooster de druiven ongeveer 30 minuten in de oven op 160 graden.
Gebakken peren | Schil de peren en snijd in blokjes van 0,5cm. Smelt de boter in de pan en bak de peer op middelhoog vuur voor 5 minuten tot ze zacht zijn. Rits de tijm en voeg samen met de honing toe in de laatste minuut van het bakken. Laat afkoelen.
Snijd de camembert doormidden. Bedek 1 helft met het peermengsel. Leg de andere helft van de kaas er op. Stapel de andere kazen boven op.
Versier de kazen met de noten, takjes tijm, vijgen en druiven!
Tadaaaa - klaar om te serveren!
Wat SCHENK je erbij?
Proost op 12,5 jaar! Hier drinken we natuurlijk een glaasje Astrid en Thérèse Cava bij. De sprankelende Cava balanceert perfect met de rijke kazen en zoete peren, waardoor elk hapje verfrist wordt. Proost!