Parelhoen met cranberrysaus

op 26-11-2024
Delen
Parelhoen met cranberrysaus
Parelhoen met cranberrysaus

Parelhoen met cranberrysaus

4 PERSONEN | BEREIDING 70 MINUTEN

Ingrediënten

Ingrediënten:

Parelhoen: 4 parelhoenfilets

2 el boter

zout en peper naar smaak

Cranberrysaus: 250 gr (diepvries) cranberry’s,

1 perssinaasappel

4 kruidnagels

1 kaneelstokje, 3 takjes tijm

100 gr donkere basterdsuiker

snufje zout

Optioneel:

blaadjes verse salie

Witlof: 6 stronkjes witlof gehalveerd

25 gr boter

1 el honing

zout en peper

Optioneel: verse tijm

Pompoen puree: 1 flespompoen

1 grote ui

2 bollen knoflook

4 takjes verse tijm

2 el olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

POMPOEN PUREE
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pompoen en ui schoon en leg in stukken op een bakplaat. Voeg de knoflookhelften en
takjes tijm toe tussen de pompoen en besprenkel royaal met olijfolie. Rooster ongeveer 40 minuten in de oven. Haal vervolgens
twee knoflooktenen uit hun velletje en pureer deze samen met de pompoen en ui. Voeg de slagroom toe en mix tot een gladde,
puree. Breng op smaak met peper en zout.


CRANBERRYSAUS
Rasp en pers de sinaasappel. Doe de sinaasappelrasp, het sap, de suiker, port, cranberry's, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels
in een steelpan en breng het al roerend aan de kook. 20 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de
kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en zout.


PARELHOEN
Haal het parelhoen 30 minuten voor het baken uit de koelkast. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur tot deze lichtbruin
is. Bak de parelhoenfilet in 8-10 minuten aan beide zijden goedbruin en gaar. Voeg eventueel wat takjes salie toe voor extra
smaak. Breng het vlees op smaak met zout en peper.


GEKARAMELISEERDE WITLOF
Halveer de witlof in de lengte en bak ze 2,5 minuut aan beide kanten gaar, snijkant eerst. Verdeel vervolgens de honing over de
witlof, zodat het tussen de blaadjes kan lopen, en strooi de tijm erover. Draai de witlof weer om, zet het vuur hoog en laat de honing
karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het parelhoen mooi met de witlof, pompoen puree en cranberrysaus.
Fijne Feestdagen!!

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • GOLDEN EDITION | Villa Blanche Chardonnay Cuvée Speciale Astrid & Thérèse
    • GOLDEN EDITION | Villa Blanche Chardonnay Cuvée Speciale Astrid & Thérèse
    • + 3
    2023 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    98% 100 0
    (12)
    GOLDEN EDITION | Villa Blanche Chardonnay Cuvée Speciale Astrid & Thérèse
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivenras
      Chardonnay
    9,95

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?