Deze groentelasagne met ricotta, paddenstoelen en pastinaak is een feest voor het oog en de smaak. Perfect om te serveren tijdens feestjes en borrels, biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van rijke, aardse en romige smaken.
10 personen (uitgeserveerd hapje) | voorgerecht voor 4 personen | Bereiding 40 minuten
Ingrediënten
6-8 verse lasagne bladen
250 g ricotta,
1 citroen
250 g gemengde paddenstoelen,
1 pastinaak geschild in kleine blokjes
200 g spinazie
100 g parmezaanse kaas geraspt
extra parmezaanse kaas geraspt voor garnering
1 ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gehakt
olijfoli
peper
zout
Bereidingswijze
Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout, en zet het mengsel even apart.
Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de paddenstoelen, pastinaak en tijm toe aan de pan met de ui en bak dit enkele minuten. Voeg geleidelijk de spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de lasagne bladen volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water (ongeveer 4 minuten) en laat ze uitlekken.
Snijd de lasagne bladen in kleine vierkantjes. Begin met een vel lasagne, leg daar een lepel ricotta op en verdeel er wat van het paddenstoelenmengsel over. Herhaal dit proces nog een keer en eindig met een laag ricotta en paddenstoelen.
Rasp nog wat extra Parmezaanse kaas eroverheen en serveer direct!
Wat SCHENK je erbij?
De frisse, citrusachtige tonen van Astrid & Thérèse Grüner Veltliner passen mooi bij de romige ricotta en aardse paddenstoelen.