Pasta, Paling en oude kaas

op 16-10-2024
Pasta, Paling en oude kaas
Pasta, Paling en oude kaas

Pasta met Paling en Oude Kaas: Een Luxe Smaakervaring

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 35 minuten

Ingrediënten

400 g pasta

2 gerookte palingen, gefileerd en in blokjes

75 g Old Amsterdam kaas

½  bosui, in ringen

2 sjalotten, gesnipperd

3 tenen knoflook, gehakt

3 tomaten, ontveld, in blokjes zonder zaad

3 el gehakte peterselie

olijfolie

witte peper uit de molen

zout

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water met zout. Koel kort terug onder de koude kraan.

Zweet de sjalotten en knoflook aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.

Voeg de pasta toe, maak hem weer goed heet en breng op smaak met zout en peper.

Meng de paling, bosui en tomaat erdoor en schep in een schaal.

Rasp de kaas erover en bestrooi met peterselie.

 

Tip: Geen fan van paling of kun je het niet vinden? Vervang de paling voor gerookte makreel (gefileerd).

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2023 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    93% 100 0
    (3)
    Astrid & Thérèse Diva Chardonnay
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivenras
      Chardonnay
    Normale prijs: 9,95 Speciale prijs: 8,95
    Je bespaart