Pasta met Paling en Oude Kaas: Een Luxe Smaakervaring
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 35 minuten
Ingrediënten
400 g pasta
2 gerookte palingen, gefileerd en in blokjes
75 g Old Amsterdam kaas
½ bosui, in ringen
2 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
3 tomaten, ontveld, in blokjes zonder zaad
3 el gehakte peterselie
olijfolie
witte peper uit de molen
zout
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout. Koel kort terug onder de koude kraan.
Zweet de sjalotten en knoflook aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de pasta toe, maak hem weer goed heet en breng op smaak met zout en peper.
Meng de paling, bosui en tomaat erdoor en schep in een schaal.
Rasp de kaas erover en bestrooi met peterselie.
Tip: Geen fan van paling of kun je het niet vinden? Vervang de paling voor gerookte makreel (gefileerd).