Met deze picanha, het malse staartstuk uit Zuid-Amerika, zet je een smaakvol stuk vlees op tafel dat zich perfect laat grillen op de barbecue. De pittig-frisse chimichurri met verse kruiden en knoflook maakt het af, terwijl de romige dragonboter voor balans zorgt.
4 personen | Bereiding 35 minuten
Ingrediënten
Dragonboter
Bosje verse dragon
250 g zachte boter
Snufje zout
Pincanha
400 g picanha (staartstuk)
½ tl zeezout
Vers gemalen peper
1 el zonnebloemolie
Chimichurri
1 rode peper
15 g verse oregano
2 tenen fijngesneden knoflook
15 g verse platte peterselie
1 tl gedroogde oregano
6 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
Bereidingswijze
Dragonboter voorbereiden
Maak de dragonboter een paar uur van te voren. Hak de dragon fijn en meng door de zachte boter met een snuf zout. Vorm tot een worst in vershoudfolie en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Picanha bbq'en
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep droog, wrijf in met olie, peper en zout. Grill 10 minuten op hoog vuur naast een aluminium wegwerp schaal, draai om en gril nog 4 minuten. Laat garen op de aluminium schaal op lager vuur met gesloten deksel, tot de kern 56 °C is (ca. 10-15 min). Laat het vlees daarna 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Chimichurri maken
Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak samen met de oregano fijn. Mix de peper, knoflook, peterselie, oregano (vers en gedroogd), azijn en olie kort tot een grove saus. Breng op smaak met zout.
Serveren
Snijd de picanha in dunne plakken en serveer met een royale lepel chimichurri en koude dragonboter.
Wat schenk je erbij?
De Villa Blanche Merlot past perfect bij dit gerecht dankzij zijn zachte tannines, rijpe kersenfruit en kruidige ondertoon – precies wat je zoekt bij gegrild vlees met een pittige kruidensaus.