Piccolo Vitello Tonnato: Een Verrukkelijke Italiaanse Delicatesse
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 5 minuten
Ingrediënten
125 gram kalfsfricandeau plakjes
2 tot 3 el mayonaise
1 flinke el kappertjes
Rucola
Olijfolie extra vierge
Peper en zout
200 gram verse tonijn steak op kamertemperatuur (vierkant stukje)
Verse peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
Voeg de plakjes kalfsfricandeau, mayonaise, kappertjes toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer, pureer alles tot een gladde dikke saus. Maak op smaak met peper en zout uit de molen.
Maak de rucola aan met een beetje olijfolie verdeel over de bodem van de glaasjes.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie, bak hierin de tonijn 1 minuut aan beide kanten.
De kern van de vis mag rauw blijven. Bestrooi met peper en zout, Haal uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne plakjes.
Verdeel de saus over de rucola, en Leg 2 plakjes tonijn in elk glaasje en sprenkel er vervolgens een klein beetje extra vierge olijfolie overheen en garneer met de fijngehakte peterselie.