Piccolo Vitello Tonnato

op 16-10-2024
Piccolo Vitello Tonnato
Piccolo Vitello Tonnato

Piccolo Vitello Tonnato: Een Verrukkelijke Italiaanse Delicatesse

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 5 minuten

Ingrediënten

125 gram kalfsfricandeau plakjes

2 tot 3 el mayonaise

1 flinke el kappertjes

Rucola

Olijfolie extra vierge

Peper en zout

200 gram verse tonijn steak op kamertemperatuur (vierkant stukje)

Verse peterselie fijngehakt

Bereidingswijze

Voeg de plakjes kalfsfricandeau, mayonaise, kappertjes toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer, pureer alles tot een gladde dikke saus. Maak op smaak met peper en zout uit de molen.

Maak de rucola aan met een beetje olijfolie verdeel over de bodem van de glaasjes.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie, bak hierin de tonijn 1 minuut aan beide kanten.

De kern van de vis mag rauw blijven. Bestrooi met peper en zout, Haal uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne plakjes.

Verdeel de saus over de rucola, en Leg 2 plakjes tonijn in elk glaasje en sprenkel er vervolgens een klein beetje extra vierge olijfolie overheen en garneer met de fijngehakte peterselie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Villa Blanche 4 Amours
    2023 | Frankrijk | Languedoc
    Waardering:
    95% 100 0
    (4)
    Astrid & Thérèse Villa Blanche 4 Amours
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • Druivenras
      Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Vermentino
    9,95

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?