Pittige tonijn tataki

op 19-03-2025
Pittige tonijn tataki
Pittige tonijn tataki

Tonijn tataki is een Japans gerecht waarbij de vis kort wordt dichtgeschroeid, zodat de buitenkant een knapperig laagje krijgt terwijl de binnenkant rauw blijft. De krokante sesamkorst en frisse saus geven de tonijn een perfecte balans van texturen en smaken.

2-3 personen | Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

Tonijn tataki

300 g verse tonijn aan een stuk

2 el sesamzaadjes (zwart en wit)

1 el olie

1 bosui

1 rode peper

Saus

2 el sojasaus

2 el limoensap

1 el rijstazijn

Bereidingswijze

Tonijn voorbereiden 
Dep de tonijn droog met keukenpapier. Meng de zwarte en witte sesamzaadjes in
een diep bord en druk de tonijn er stevig in, zodat alle kanten bedekt zijn. Laat de vis 5 minuten rusten.

Tonijn dichtschroeien
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijn kort aan, ongeveer 1 minuut per kant, zodat de binnenkant rauw blijft. Haal de vis uit de pan en laat hem 5 minuten rusten.

Saus maken
Meng voor de saus de sojasaus, limoensap en rijstazijn in een kommetje. Giet het mengsel in een mooi bord en zet opzij.

Serveren
Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze in de saus. Bestrooi met bosui en garneer eventueel met fijngesneden chilipeper.

 

Wat schenk je erbij?

De Piemonte Albarossa is een goede combinatie bij dit gerecht door zijn verfijnde fruitigheid en subtiele kruidigheid, die mooi samengaan met de hartige en frisse smaken van de saus en de pittige peper.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
    2021 | Italië | Piemonte
    Waardering:
    80% 100 0
    (2)
    Astrid & Thérèse Piemonte Albarossa
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Albarossa
    10,95