Geniet van een mooie zomerdag met vrienden en familie met deze heerlijke plaattaart met zalm en roomkaas. Deze smakelijke creatie combineert de subtiele smaak van gerookte zalm met de romige textuur van roomkaas, allemaal op een knapperige, goudbruine bodem. Perfect om te delen tijdens een gezellige borrel met onze Pinot Grigio!
Recept voor 2-4 personen - Bereidingstijd ca. 40 minuten.
Ingrediënten
Plaattaart
1 vel bladerdeeg, ontdooid
1 groot ei, licht opgeklopt met 1 el water
150-200 gram roomkaas, opgeklopt
rode ui in appelazijn inleggen
Verse dille
Appelkappertjes
200 gram gerookte zalm
Kruidenmix
2 eetlepels gedroogde knoflook
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel grof zeezout
Mespuntje zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het bladerdeeg op en prik er gaatjes in met een vork. Strijk met een kwastje het eiermengsel over het bladerdeeg. Besprekel de randen met een deel van de kruidenmix. Bak in de oven tot het goudbruin is, in 20 tot 25 minuten tijd.
Laat het bladerdeeg even afkoelen. Klop de roomkaas op tot het mooi luchtig is en verdeel over het bladerdeeg. Leg hier de zalm op en garneer het geheel af met de uien, dille, appelkappertjes en een flinke snuf van de kruidenmix.