Plaattaart met Zalm en Roomkaas

op 22-10-2024
Plaattaart met Zalm en Roomkaas
Plaattaart met Zalm en Roomkaas

Geniet van een mooie zomerdag met vrienden en familie met deze heerlijke plaattaart met zalm en roomkaas. Deze smakelijke creatie combineert de subtiele smaak van gerookte zalm met de romige textuur van roomkaas, allemaal op een knapperige, goudbruine bodem. Perfect om te delen tijdens een gezellige borrel met onze Pinot Grigio!

Recept voor 2-4 personen - Bereidingstijd ca. 40 minuten. 

Ingrediënten

Plaattaart

1 vel bladerdeeg, ontdooid

1 groot ei, licht opgeklopt met 1 el water

150-200 gram roomkaas, opgeklopt

rode ui in appelazijn inleggen

Verse dille

Appelkappertjes

200 gram gerookte zalm

Kruidenmix

2 eetlepels gedroogde knoflook

2 eetlepels geroosterd sesamzaad

1 eetlepel maanzaad

1 theelepel grof zeezout

Mespuntje zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het bladerdeeg op en prik er gaatjes in met een vork. Strijk met een kwastje het eiermengsel over het bladerdeeg. Besprekel de randen met een deel van de kruidenmix. Bak in de oven tot het goudbruin is, in 20 tot 25 minuten tijd.

Laat het bladerdeeg even afkoelen. Klop de roomkaas op tot het mooi luchtig is en verdeel over het bladerdeeg. Leg hier de zalm op en garneer het geheel af met de uien, dille, appelkappertjes en een flinke snuf van de kruidenmix.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?