Pompoentaart met Feta en Pecannoten: Een Smakelijke Herfstdelicatesse
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten
Ingrediënten
500 g pompoen
200 g fetakaas
100 g pecannoten
4 el Euroma Ras el Hanout
10 plakjes bladerdeeg
250 ml slagroom
4 eieren
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pompoen en snijd draden en zaden weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak een papje van de olie met Ras el Hanout. Schep door de pompoen.
Kluts de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de fetakaas.
Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg.
Verdeel de pompoen over de bodem, giet het eimengsel erin en strooi de kaas en noten erover.
Zet de vorm in de oven en bak 40 min. Als de noten en kaas te donker worden, afdekken met aluminiumfolie.