Pulled Pork met spitskool en garam masala

op 06-09-2024
Delen
Pulled Pork met spitskool en garam masala
Pulled Pork met spitskool en garam masala

Ontdek deze verrukkelijke pulled pork met spitskool en garam masala. Malse pulled pork gecombineerd met gekruide spitskool en aromatische garam masala. Een verrassende smaaksensatie.
 
 Recept voor 4 personen - Lange bereidingstijd voor een subliem resultaat.

Ingrediënten 4 personen

Pulled Pork

4 el Thai Green Curry
1.5 liter water
75g vissaus
50g appelsap
50g zoute sojasaus
50g rietsuiker
2 tl cayennepeper
3 tenen knoflook
5 limoenbladeren
1 stengel citroengras
100g amarenenkersen
1 stuk varkensnek van ongeveer 1.5kg
3 el Thai Green Curry
20g rietsuiker
50g witte wijn
25g boter
5 takken koriander

Spitskool met garam masala

1 spitskool
Zonnebloemolie
1 tl garam masala
50g rozijnen
1el boter
Peper en zout

Overige ingrediënten

150g bulgur
1 limoen
Olijfolie
50g pittenmix
150g linzenkiemen
Peper en zout
1 citroen

Bereidingswijze

Pulled Pork:

Meng de 4 eetlepels Thai Green Curry met het water, de vissaus, het appelsap, de sojasaus, de rietsuiker en de cayennepeper. Snijd de knoflook, het limoenblad, het citroengras en de kersen fijn. Voeg ze toe aan de marinade. Leg de varkensnek hierin en laat het vlees een nacht in de koelkast marineren. 

Meng de 3 eetlepels Thai Green Curry met de 20 gram rietsuiker tot een rub. Haal het vlees uit de marinade (bewaar deze wel) en bestrooi het met de rub. Verwarm de oven tot 110°C. Leg het vlees in een pan en zet in de oven. Bestrijk het vlees elk uur met de marinade tot de korst mooi bruin is. Het garen duurt ongeveer 5 uur. 

Haal het vlees uit de oven en verwarm deze tot 160°C. Giet de rest van de marinade bij het vlees in de kom zodat het vlees half onder staat in de vloeistof. Dek af met een deksel of aluminiumfolie. Stoof het vlees in de oven gaar in nog eens 4 uur. Voeg tijdens de laatste 15 minuten de witte wijn en boter toe. 

Haal de pulled pork uit de pan en trek het vlees uit elkaar. Bestrooi het met fijngehakte koriander.

Spitskool met garam masala:

Haal de buitenste bladeren voorzichtig van de spitskool, zodat ze heel blijven. Blancheer hele bladeren kort in kokend water met zout. Koel ze vervolgens terug op ijswater. 

Snijd de rest van de spitskool heel fijn. Verhit zonnebloemolie in een pan. Voeg een theelepel garam masala toe. Doe de fijngesneden spitskool erbij en gaar de kool. Voeg op het laatst de rozijnen en een lepel boter toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Maak als volgt een rouleau van de bladeren: leg de geblancheerde bladeren op plasticfolie. Leg de gebakken spitskool erop en rol de bladeren strak op. Laat de rouleau opstijven in de koelkast gedurende enkele uren en snijd er dan mooie stukken van. 

Bulgursalade:

Kook de bulgur in 8 tot 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet vervolgens op een zeef. Meng de schil van een limoen en de olijolie door de bulgur en breng op smaak met zout.

Linzenkiemen:

Rooster de pittenmix 12 minuten in een oven van 160°C. Breng op smaak met zout. Meng de geroosterde pitten vlak voor het serveren met de linzenkiemen en iets olijfolie. Verwarm het mengsel en voeg peper, zout en citroensap toe.

Serveersuggestie:

Verdeel de bulgur op het bord. Leg eerst het vlees en dan de linzenkiemen hieroverheen. Zet de rol van  spitskool hieroverheen.

 

Wijntip: Astrid & Thérèse Rood

Een jeugdige vitale wijn met genereus fruit van bessen en zwart fruit. Rijpe druiven zorgen hier voor een explosie van zwarte bessen, bramen, laurier en kruidnagel. De Syrahdruiven geven de structuur en het pepertje, terwijl de Grenache de wijn veel fruit en zachtheid geeft. Een vriendelijk glas.

 

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rood
    2023 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    93% 100 0
    (24)
    Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rood
    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Syrah, Grenache
    7,95

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?