Reestoof in Ui: Hartverwarmende Comfortfood
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 4,5 uur (incl. stooftijd)
Ingrediënten
1 kg reegeit poulet
500 g knolselderij
2 winterpenen
200 ml rode port
300 ml rode wijn
400 ml reefond (of wild fond)
100 ml kalfsfond (evt. runderfond)
2 takken tijm
2 takken rozemarijn
4 grote uien
50 g spruiten
200 g Vacherin Mont D’or (of een vergelijkbare kaas)
Bereidingswijze
Snijd de groentes fijn, behalve de spruitjes en de grote ui.
Hol de grote ui uit, zodat je hem kunt vullen. De vulling van de ui gebruik je voor de stoof.
Vlees en groenten goed hard aanzetten in de boter in de pan.
Afblussen met port, rode wijn en laten inkoken totdat de port en rode wijn bijna verdampt zijn.
Voeg de reefond en de kalfsfond toe.
Sudder het vlees gaar, voeg zo nodig een beetje water toe. Dit duurt al met al minstens 4 uur.
Kook de fond in als het vlees gaar is, zodat die een mooie laag om het vlees vormt.
Voeg de rozemarijn en tijm toe, laat 10 minuten meetrekken en haal de takjes er weer uit.
Maak de stoof eventueel op smaak met bruine boter (zie recept rode poon hoe je bruine boter maakt) en rode balsamico.
Vul de ui eerst met Vacherin Mont d’Or.
Vul de ui nu verder af met de stoof.
Pak de ui in aluminiumfolie en voeg aan het pakket ook de met olie besprenkelde, en met peper en zout bestrooide spruiten en een scheut rode wijn toe, zodat deze meepoffen. Op 180 °C voor 15 minuten op de barbecue of in de oven. Serveer met vers brood of aardappeltjes.
Tip: nog reestoof over? Doe het restant in een ovenschotel met bladerdeeg en verwarm op 180 graden in de oven voor 30 minuten.