Rode Poon met Chorizo en Dragon: Een Hemelse Combinatie
Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten.
Ingrediënten
4 rode poonfilets (visboer, of vervang evt. door Tilapiafilets)
50g chorizo
1 citroen
4 takken dragon
75g roomboter, in klontjes
zout
Bereidingswijze
Maak bruine boter of beurre noisette van de boter: verhit tot de eiwitten gaan kleuren en je een nootachtige geur ruikt. Haal dan meteen van het vuur en laat afkoelen totdat het weer hard wordt.
Breng de rodepoonfilets op smaak met zout.
Leg de filets op een vel aluminiumfolie.
Snijd de dragonblaadjes fijn.
Snijd de chorizo in kleine blokjes.
Rasp de citroenschil boven de poon in de folie, en pers daarna het sap van een halve citroen erover.
Verdeel de dragon en de chorizo over de filets en voeg een klontje bruine boter toe.
Sluit de aluminiumfolie goed.
Gaar de poonfilet in de folie op 160 °C voor 7 à 8 minuten op de BBQ of in de oven. Pak uit en serveer direct.