Romige bospaddenstoelensoep

op 15-10-2025
Romige bospaddenstoelensoep met prei, selderij en truffel
Romige bospaddenstoelensoep met prei, selderij en truffel

Deze romige bospaddenstoelensoep met prei, selderij en een vleugje truffel is een elegante klassieker. Vol en romig van smaak, perfect als voorgerecht of verwarmend gerecht tijdens koude dagen.

Recept van de zus van Astrid Joosten 

4 personen | Bereiding 45 minuten

 

Ingrediënten

Scheutje truffelolie

100 gr bospaddenstoelen

 ½ teentje knoflook

1 sjalotje

5 gr truffelpasta

50 gr port

200 gr room

400 gr vlees- of wildbouillon

40 gr boter

20 gr prei, beetje selderij, geschaafde truffel (optioneel)

Bereidingswijze

Verhit een scheutje truffelolie in een steelpan en fruit het fijngesneden sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de schoongemaakte bospaddenstoelen toe en bak kort mee. Roer de truffelpasta erdoor en blus af met de port. Voeg de bouillon en room toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 30 minuten zachtjes trekken.
Snijd de prei in fijne ringen en hak de selderij. Voeg toe aan de soep. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en monteer met de boter. Proef en breng indien nodig extra op smaak. Serveer warm, eventueel gegarneerd met vers geschaafde truffel.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rood
    2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rood
    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Syrah, Grenache
    7,95
    • Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit
    2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    100% 100 0
    (2)
    Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Wit
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & soepel
    • Druivenras
      Chardonnay, Vermentino
    7,95