Deze romige bospaddenstoelensoep met prei, selderij en een vleugje truffel is een elegante klassieker. Vol en romig van smaak, perfect als voorgerecht of verwarmend gerecht tijdens koude dagen.
Recept van de zus van Astrid Joosten
4 personen | Bereiding 45 minuten
Ingrediënten
Scheutje truffelolie
100 gr bospaddenstoelen
½ teentje knoflook
1 sjalotje
5 gr truffelpasta
50 gr port
200 gr room
400 gr vlees- of wildbouillon
40 gr boter
20 gr prei, beetje selderij, geschaafde truffel (optioneel)
Bereidingswijze
Verhit een scheutje truffelolie in een steelpan en fruit het fijngesneden sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de schoongemaakte bospaddenstoelen toe en bak kort mee. Roer de truffelpasta erdoor en blus af met de port. Voeg de bouillon en room toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 30 minuten zachtjes trekken.
Snijd de prei in fijne ringen en hak de selderij. Voeg toe aan de soep. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en monteer met de boter. Proef en breng indien nodig extra op smaak. Serveer warm, eventueel gegarneerd met vers geschaafde truffel.





