Deze sandwichtaart is een unieke en verrassende twist op de traditionele paasbrunch. Met roomkaas, zachte gerookte zalm, frisse komkommer en een luxe topping van garnalen en rivierkreeftjes is elke hap een traktatie.
10-14 personen | Bereiding 110 minuten
Ingrediënten
Brood
2 pakken broodmix
40 gram ongezouten boter
Beleg
1 komkommer
1 bakje kleine komkommers
6 hard gekookte eieren
200 g rivierkreeftjes
2 el mayonaise
800 g roomkaas (naturel)
400 g gerookte zalm
100 g grote garnalen
100 g Hollandse garnaaltjes
1 bosje gekleurde radijsjes
1 bosje dille
1 bosje bieslook
Bereidingswijze
Brood bakken
Bereid het brood in de springvorm volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Snijd een dunne laag van de bovenkant van het brood af. Snijd de broden daarna horizontaal doormidden. Zorg dat je 3 mooie lagen brood hebt. Liever geen brood zelf bakken? Kies dan voor bijvoorbeeld Turks brood of maak de lagen van jouw favoriete brood.
Beleg voorbereiden
Kook de eieren hard en snijd er vijf in plakjes. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne ronde plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Schaaf lange slierten van de kleine komkommers met een kaasschaaf of mandoline. Bewaar wat komkommer, radijs, rivierkreeftjes en één ei voor decoratie.
Laagjes maken
Leg de onderste broodlaag op een bord. Besmeer royaal met roomkaas. Beleg met komkommerschijfjes en gerookte zalm. Bestrooi met grofgehakte dille. Leg hierop de plakjes hardgekookt ei. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Besmeer de bovenkant en onderkant van de volgende broodlaag met roomkaas. Leg deze op de eerste laag. Verdeel de radijsschijfjes en rivierkreeftjes en bieslook erover. Besmeer beide kanten van de bovenste broodlaag met roomkaas. Leg deze op de tweede laag.
Leg een ring van Hollandse garnalen langs de buitenste laag. Werk van buiten naar binnen en versier met zalmroosjes, grote garnalen, rivierkreeftjes en plakjes radijs. Drapeer de komkommerslierten speels over de taart. Garneer met verse dille en bieslook.
Wat schenk je erbij?
De Villa Blanche Rosé past perfect bij deze sandwichtaart door zijn frisse en fruitige aroma's, die mooi samengaan met de zilte smaken van zalm en schaal- en schelpdieren.