Spareribs met hot whiskeysaus

op 02-07-2025
Spareribs met hot whiskeysaus en yoghurt dip
Spareribs met hot whiskeysaus en yoghurt dip

Deze spareribs zijn een absolute BBQ-favoriet: langzaam gegaard in de oven en daarna knapperig afgemaakt op de grill, met een sticky hot whiskeysaus. De frisse yoghurtdip zorgt voor balans en verkoeling.

4 personen | Bereiding 3 uur en 45 minuten

Ingrediënten

Spareribs

1,5-2 kg spareribs

4 tenen knoflook ongepeld

Zeezout vlokken

Zwarte peper

2 fijngesnipperde sjalotten

125 ml ketchup

2 tl gerookte paprikapoeder

50 g basterdsuiker

3 el appelazijn

2 el worcestersaus

 

Hot whiskeysaus

4 el mayonaise

100 ml slagroom

1 tl worcestersaus

1 tl paprikapoeder

2 el ketchup

Scheutje whiskey

Sap van ¼ citroen

Fijngesneden rode peper zonder zaadlijst

Peterselie

Peper & zout

 

Yoghurtdip

5 el Griekse yoghurt

Scheutje citroensap

Versgemalen peper

Zout

2 tenen knoflook

Olijfolie

Verse kruiden naar smaak

Fijngesneden munt

Bereidingswijze

Spareribs maken
Verwarm de oven op 160 °C. Wrijf de ribs in met peper en zeezout, leg ze met ongepelde knoflooktenen in aluminiumfolie en pak strak in. Gaar 3 uur in de oven.

Fruit de sjalot 10 minuten in olie. Voeg ketchup, paprikapoeder, basterdsuiker, azijn, worcestersaus, zeezout vlokken en peper toe. Breng aan de kook met 75 ml water. Laat 20 minuten zachtjes inkoken.

Haal de spareribs uit de oven en verwijder de folie, bestrijk ze met de saus en grill nog 15 minuten op de barbecue. Lak ze regelmatig bij voor een glanzende, kleverige korst.

Hot whiskey sausmaken
Meng mayonaise, ketchup, slagroom, whiskey, paprikapoeder, citroensap, rode peper, worcestersaus en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtdip maken
Meng Griekse yoghurt met citroensap, peper, zout, knoflook en olijfolie. Bestrooi met munt en verse kruiden naar keuze.

 

Wat schenk je erbij?

De Villa Blanche Malbec is een krachtige tegenhanger van deze sticky ribs: zijn rijke tonen van zwart fruit, vanille en een tikje koffie sluiten prachtig aan bij de rokerige saus en kruidige dips.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

    • Villa Blanche Malbec Astrid & Thérèse
    2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    93% 100 0
    (3)
    Villa Blanche Malbec Astrid & Thérèse
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Malbec
    9,95