Tagliatelle met kip, venkel en feta

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: Astrid Joosten en Thérèse Boer
op 30-04-2024
Delen
Tagliatelle met kip, venkel en feta
Tagliatelle met kip, venkel en feta

Geniet op zijn Italiaans met dit heerlijke pastagerecht met venkel, feta en kip. Liever vegetarisch? Dan kun je de kip weglaten of vervangen door champignons of tofu.

Recept voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 20 minuten. 

Ingrediënten

300g kipfiletblokjes

1 venkel

500g tagliatelle

150g fetakaas

2 tenen knoflook

½ theelepel chilivlokken

40g Italiaanse kruidenmix

Handje zwarte olijven

Olijfolie

Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snij zo dun mogelijk in reepjes. Bewaar de venkelloof eventueel voor garnering. Snijd de knoflook en kruidenmix fijn.

Kook de pasta in een ruime pan gezouten water gaar. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een wok- of koekenpan. Voeg de kipstukjes toe en bak in ca. 2 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Voeg nog een beetje olijfolie en de venkel, chilivlokken en knoflook toe en bak nog 3-4 minuten mee.

Giet de pasta af en meng door de kip en venkel. Voeg ook de fijngesneden kruidenmix toe. Verdeel over borden en besprenkel met de venkelloof, feta, olijven en versgemalen peper.

 

Wat schenk je erbij...
''Bij dit smaakvolle gerecht drinken wij onze intense Pecorino wijn. De rijke aroma’s van exotisch fruit versterken de kruidige en frisse elementen uit het gerecht.''

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2022 | Italië | Marche
    Waardering:
    100% 100 0
    (2)
    Astrid & Thérèse Pecorino
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivenras
      Pecorino
    Normale prijs 11,95 Speciale prijs 10,95
    Je bespaart