Zalm carpaccio met rode biet

op 26-11-2024
Delen
Zalm carpaccio met rode biet
Zalm carpaccio met rode biet

Zalm Carpaccio met Rode Biet – Een Smaakvolle en Elegante Voorgerecht

8-10 PERSONEN | BEREIDING 30 MINUTEN | MARINEREN: 24 UUR

Ingrediënten

Ingrediënten:

1 kg verse zalm met huid

150 gr rauwe bieten geschild en in stukken

1 sinaasappel geraspt en geperst

2 citroenen geraspt en geperst
60 gr zoutvlokken

45 gr poedersuiker

200 gr zure room

verse dille

handvol kappertjes

scheutje citroensap (voor crème)

Optioneel:

(stok)brood, blini's

venkelsalade met appel en dille

Vershoudfolie

Bereidingswijze

ZALM VOORBEREIDEN
Dep de zalm goed droog met keukenpapier en leg deze met de huidzijde naar beneden op een groot stuk huishoudfolie.
Zorg dat de folie groot genoeg is om de zalm strak in te kunnen pakken.


BIETENMENGSEL MAKEN
Doe de rauwe bieten, rasp van de sinaasappel en citroenen in een keukenmachine. Meng dit samen tot een fijne puree.
Voeg het zout en suiker toe en meng alles goed door elkaar


ZALM MARINEREN
Leg de zalm op een grote schaal bekleed met vershoudfolie (zorg voor een opstand randje). Verdeel het bietenmengsel gelijkmatig
over de zalm. Wikkel het geheel strak in vershoudfolie en leg de zalm 24 uur in de koelkast om te marineren. Om de smaken goed
in de vis te laten trekken, leg je er iets zwaars op, zoals een pan of een blik.


SERVEREN
Haal de zalm voorzichtig uit de vershoudfolie. Bestrooi subtiel met nog wat zout. Verwijder
de bietenpuree met een lepel en snijd de zalm met een vlijmscherp mes in dunne plakken.
Crème en opmaak: Meng de zure room met een scheutje citroensap. Serveer dit
bij de zalm voor een frisse touch. Garneer de zalm met verse dille en strooi er eventueel
kappertjes overheen. Voor een feestelijker touch kun je de zalm serveren met blini's,
(stok)brood en een frisse venkelsalade.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

  1. 2023 | Frankrijk | Côtes de Gascogne
    Waardering:
    85% 100 0
    (27)
    Astrid & Thérèse Côtes de Gascogne
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & soepel
    • Druivenras
      Colombard, Gros Manseng
    Normale prijs: 9,95 Speciale prijs: 8,95
    Je bespaart

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?