Zalm Carpaccio met Rode Biet – Een Smaakvolle en Elegante Voorgerecht
8-10 PERSONEN | BEREIDING 30 MINUTEN | MARINEREN: 24 UUR
Ingrediënten
Ingrediënten:
1 kg verse zalm met huid
150 gr rauwe bieten geschild en in stukken
1 sinaasappel geraspt en geperst
2 citroenen geraspt en geperst
60 gr zoutvlokken
45 gr poedersuiker
200 gr zure room
verse dille
handvol kappertjes
scheutje citroensap (voor crème)
Optioneel:
(stok)brood, blini's
venkelsalade met appel en dille
Vershoudfolie
Bereidingswijze
ZALM VOORBEREIDEN
Dep de zalm goed droog met keukenpapier en leg deze met de huidzijde naar beneden op een groot stuk huishoudfolie.
Zorg dat de folie groot genoeg is om de zalm strak in te kunnen pakken.
BIETENMENGSEL MAKEN
Doe de rauwe bieten, rasp van de sinaasappel en citroenen in een keukenmachine. Meng dit samen tot een fijne puree.
Voeg het zout en suiker toe en meng alles goed door elkaar
ZALM MARINEREN
Leg de zalm op een grote schaal bekleed met vershoudfolie (zorg voor een opstand randje). Verdeel het bietenmengsel gelijkmatig
over de zalm. Wikkel het geheel strak in vershoudfolie en leg de zalm 24 uur in de koelkast om te marineren. Om de smaken goed
in de vis te laten trekken, leg je er iets zwaars op, zoals een pan of een blik.
SERVEREN
Haal de zalm voorzichtig uit de vershoudfolie. Bestrooi subtiel met nog wat zout. Verwijder
de bietenpuree met een lepel en snijd de zalm met een vlijmscherp mes in dunne plakken.
Crème en opmaak: Meng de zure room met een scheutje citroensap. Serveer dit
bij de zalm voor een frisse touch. Garneer de zalm met verse dille en strooi er eventueel
kappertjes overheen. Voor een feestelijker touch kun je de zalm serveren met blini's,
(stok)brood en een frisse venkelsalade.