Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Boemboe makreel

Van Jonnie Boer 

4 personen | Hoofdgerecht (of tussengerechtje)

Bereidingstijd ca. 100 minuten

 

Boemboe makreel
Ingrediënten 4 personen

4                makreelfilets
4                stengels citroengras, gekneusd

                  Boemboe

4                sjalotten, gesnipperd
3                tenen knoflook, gehakt
50 g           verse laos, geschild en fijn gehakt
8                limoenbladeren
1 tl            trassi
1 el            azijn
2 tl            palmsuiker
1 el            ketjap manis
2 el            zonnebloemolie
4 el            sambal badjak
2 g             zout
100 g        water



Bereidingswijze

Sjalot en knoflook op middelhoog vuur lichtbruin bakken in de olie.

Sambal toevoegen en op laag vuur ongeveer
5 minuten meebakken.

Voeg de andere ingrediënten voor de boemboe toe, laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.

Puls de boemboe met een staafmixer zo fijn mogelijk.

Zout de makreelfilets licht aan beide kanten.

Smeer de vis rondom in met een dikke laag boemboe en pak de filets in aluminiumfolie of bananenblad.

Gaar de vis op een gesloten BBQ of in de oven bij 150 °C, ongeveer 15 minuten.

Variatietip: de boemboe is ook heerlijk met kip of te roerbakken met boontjes.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Dit gerecht heeft licht pittige en kruidige smaken. We kozen voor één van onze topwijnen van Villa Blanche: 4 Amours. Zeer gastronomisch, goed gevuld met exotisch fruit als perzik en abrikoos. Voor de liefhebbers nog een variatietip: De boemboe is ook heel lekker als je de makreel vervangt voor kip of sperzieboontjes. Geniet!’’