Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Gevulde braadkip met vadouvan

Van Jonnie Boer

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd: 70 minuten

 

Sommelierbox landscape S
Ingrediënten 4 personen

1                braadkip van 800 gram

4/5            limoenbladeren

2                tenen knoflook, geplet

1                Spaanse pepers, gehalveerd, zonder zaad

1                citroen, in schijven

20 g           vadouvan (Euroma Original Spices by Jonnie Boer)

10 g           zout 

50 ml        olijfolie

Bereidingswijze

Meng de vadouvan met het zout.

Bestrijk de kip met olijfolie en wrijf ze in met het vadouvanmengsel.

Vul de kip met limoenblad, knoflook, Spaanse peper en citroen.

Dek af en zet ze een nacht in de koelkast.

Gaar de kip gedurende 45 minuten op 180 °C, in een voorverwarmde oven of gesloten BBQ.
Laat ze 5 tot 10 minuten rusten voor het aansnijden.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

We drinken hierbij onze stevige rode wijn uit Toscane, gemaakt van de Sangiovese druif met een fruitig smaakprofiel: aardbei, kersen, cassis en een vleugje chocola. Samen met dit gerecht van Jonnie een top combinatie. Dit is smullen! 

 

  1. 2020 | Italië | Toscane
    Waardering:
    88% 100 0
    (17)
    Astrid & Thérèse Toscana
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivenras
      Sangiovese
    Normale prijs 8,95 Speciale prijs 7,95
    Je bespaart