Legende Bordeaux Lafite Rothschild

Legende Bordeaux Lafite Rothschild
€ 12,50

Op voorraad

Binnen 2-3 werkdagen geleverd

Zorgvuldig geselecteerd
Omschrijving van Legende Bordeaux Lafite Rothschild

Chateau Lafite Rothschild - Bordeaux wijn
Chateau Lafite Rothschild: dat behoeft geen betoog. Een begrip in de wereldberoemde Bordeaux streek. De familie maakt al eeuwenlang wijnen die tot de (onbetaalbare) top behoren. Maar zij zijn ook de makers van een kleine serie betaalbare Légende wijnen.

Bordeaux wijn met klassieke elegantie
De Légende Bordeaux wijn is een heerlijke maaltijd begeleider, maar ook geweldig om zo te drinken. De cabernet sauvignondruif vormt samen met zijn Bordeaux broertjes merlot en cabernet franc de basis voor de stijl van het beroemde huis.

Thérèse: "We kunnen hier gerust spreken van klassieke elegantie. Maximaal de helft van de wijn heeft een paar maanden op houten vaten gelegen. Door dit subtiele houtgebruik heeft de wijn een mooie balans tussen fraicheur en diepgang."

Wijnschrijvers over deze wijn

"Dat het bedrijf Domaines Barons de Rothschild een goede rode Bordeaux voortbrengt, haalt je de koekoek. Dezelfde familie is o.m. eigenaresse van Château Lafite-Rothschild. De desbetreffende merkwijn werd Légende gedoopt en heeft als basis cabernet sauvignon plus merlot. Het frisse besfruit van de eerste variëteit is markant aanwezig in de jaargang 2016, naast donkere aroma’s van de merlot. Voorts blijft-ie keurig na in de mond en is niet te licht noch te zwaar. ‘Goede eetwijn’ noteerde ik als conclusie." - Hubrecht Duijker, wijnschrijver (hubrechtduijker.com)

Sluiten Stel een vraag
Beoordelingen

Schrijf je eigen review

Hoe waardeer je dit product? *

Astrid & Thérèse over Legende Bordeaux Lafite Rothschild

De familie Rothschild raadt ons aan de Bordeaux wijn een uurtje van tevoren te openen. Zij eten er graag konijn bij. Wij vinden iets anders van de slager of een stukje kaas ook heel lekker!

Specificaties
Cabernet Sauvignon, Merlot
Frankrijk
Bordeaux
2016
Kurk
Details
Druivenras:
Cabernet Sauvignon, Merlot
Land:
Frankrijk
Regio:
Bordeaux
Jaar:
2016
Afsluiting:
Kurk
Alcoholpercentage:
12,5 %

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.