Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?


Carpaccio met millefeuille en truffelmayonaise

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Carpaccio recept
Ingrediënten 4 personen

4 plakjes  roomboterbladerdeeg (diepvries)

1               ei, geklutst

200 g       carpaccio op kamertemperatuur

100 g       truffelmayonaise

50 g         geroosterde pijnboompitjes

100 g       parmezaansnippers

                rucola

               boterhamzakje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat om te laten ontdooien.

Bestrijk bladerdeeg met het geklutste ei, prik met een vork gaatjes in drie helft en van het bladerdeeg, dit wordt de bovenkant van de millefeuille.

Hak 1 eetlepel van de pijnboompitjes in stukjes en strooi over de 4 ingeprikte plakjes bladerdeeg. Bak in de oven goudbruin voor circa 13 minuten.

Haal de carpaccio uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen.

Leg wat rucola op ieder bordje. Pak van de gebakken bladerdeeg de onder kantjes (zonder gaatjes) en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Doe de andere helft van de truffelmayonaise in een boterhamzakje en snijd een puntje eraf. Spuit 3 toefjes op elk bordje.

Leg de carpaccio plakjes op de helft van bladerdeeg met de truffelmayo en breng op smaak met wat zout en peper.

Dek af met de bovenkant van de millefeuille en bestrooi met de Parmezaansnippers en de overige pijnboompitjes

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“De sterke smaken van de Carpaccio passen perfect bij de boterige Chardonnay. Drink je liever rode wijn? Ga dan voor onze krachtige Negroamaro."

 

  1. Astrid & Thérèse Negroamaro
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Negroamaro
    € 8,95
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    Waardering:
    80% 100 0
    (5)
    2021, Italië, Salento
Naar boven